Élet-Stílus

A Beatlestől Obamáig: hírességek tojásból

Újraértelmezte a tojásfestést egy New Orleans-i művész, aki a jelen és a közelmúlt hírességeit - a Beatlestől Barack Obamáig - formálja meg tojásból.

A Tojásember néven elhíresült John Lamouranne harminc éve választotta ezt a különös művészetet. Az eltelt idő alatt számos népszerű sztár, együttes, énekes, színész vagy politikus alakja formálódott meg a keze alatt tojásból.

A 63 éves művész a figurák fejét libatojásból készíti, míg testükhöz fa-, illetve kerámiatojást használ. Keze nyomán tojásból született újjá Michael Jackson vagy Elvis Presley, de megformálta a Beatles-együttest és a Rolling Stonest, Barack Obama amerikai elnököt, valamint feleségét, Michelle Obamát is. A mezbe öltözött David Beckhamet természetesen tojásból készült focilabdával ábrázolta, mint ahogy Tim Burton Alice Csodaországban című új sikerfilmjének szereplői is kosztümjeikben láthatók.

Lamouranne 25 és 200 font (7-60 ezer forint) közötti áron válik meg korlátozott számban készülő alkotásaitól – írta a telegraph.co.uk képes beszámolója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik