Élet-Stílus

Jacko orvosa újraélesztés helyett nyomokat takarított?

Michael Jackson magánorvosa elkezdte ugyan az újraélesztést (CPR) a haldokló popsztáron, de felfüggesztette azt, hogy legyen ideje összegyűjteni a szobában a gyógyszeres fiolákat - állítja Jackson logisztikai igazgatója.

Alberto Alvarez vallomásának másolatához hétfőn jutott hozzá az amerikai hírügynökség. Jackson még élt, amikor a magánorvos, Conrad Murray hívására Alvarez az ágyához ért, és segített az orvosnak az újraélesztésben.

Murray ellen február elején vádat emeltek gondatlanságból elkövetett emberölés címén, mert bevallása szerint erős klinikai altatószerrel, propofollal kezelte az álmatlanságban szenvedő sztárt. Szakértők szerint azonban a propofolt csak nagyon súlyos esetekben (öngyilkosság, gyilkosság vagy baleset) szabad otthon alkalmazni.

Ráadásul megállapították, hogy Jackson esetében az infúzió útján alkalmazott propofolt nem megfelelő körülmények között és gondossággal kötötték be. A toxikológiai vizsgálat során egy nagy műtétnél szokásos mennyiségű propofolt találtak Jackson szervezetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik