Élet-Stílus

Visszatérnek a dínók

A Séta a dinoszauruszokkal című produkció tavaly nyár óta járja európai nagyvárosait. A másfél órás show végigkalauzolja a nézőket a T-Rex és társainak a fejlődésén, a megjelenésüktől kezdve egészen a kihalásukig.

Április 2. és 4. között hét alkalommal lesz látható a Budapest Sportarénában az elmúlt évek egyik leglátványosabb showja, a Séta a Dinoszauruszokkal. A többszörös díjnyertes, azonos című BBC sorozat alapján készült produkció életre kelti a valós méretű dinoszauruszokat.

15 “élő” dínó

A másfél órás látványos show nemcsak a dinoszauruszok életét mutatja be (első színrelépésüktől kezdve egészen a kipusztulásukig), hanem végigköveti a Föld történelmét is, amelyben a vulkánkitörések, az erdőtüzek és a földrengések is alakították az életet és az evolúciót.

A produkcióban 15 üvöltő, morgó, életnagyságú dinoszaurusz tartja izgalomban a közönséget, a legnagyobb dínó mintegy 17 méter magas. Az állatok (plateosaurus, stegosaurus, brachiosaurus, raptorok, stb.) összeszerelését közel 60 fős technikai stáb irányítja, egy-egy előadás költsége pedig mintegy 10 millió angol fontra rúg.

Visszatérnek a dínók 1Star Wars-dizájner alkotta

A show eredeti ötlete Ausztráliában merült fel, és több évnyi előkészítés után 2007 januárjában mutatták be a közönségnek Sydney-ben. Az előadás szenzációt keltett, s a három hónapos teltházas ausztrál turnét követően máris Amerikában folytatták a gyorsan népszerűvé váló látványosságot. A tengerentúlon több mint 2,4 millió ember látta az előadásokat.

Az alkotók között olyan neves szakemberek találhatóak, mint a rendező Scott Farris, aki a Broadway egyik leghíresebb rendezője. A dinoszauruszokat Sonny Tilders alkotta meg, őt a Star Wars: Episode III – A Sith bosszúja, a Peter Pan vagy a Narnia krónikái filmek dizájnereként is ismerhetjük.

Visszatérnek a dínók 1A zenét James Brett jegyzi, aki az Alien vs. Predator filmek zenéjét is írta, illetve a legendás Metallica és a San Francisco-i Szimfonikusok közös alkotásának, az S&M albumnak létrejöttében segédkezett. John Rayment felel a fényekért és fényhatásokért. Az ő munkásságához tartozik például a 2000-es Sydney-i nyári olimpiai játékok nyitó- és záróünnepségének látványa.

Jegyek a Ticket Expressben és az Eventim országos hálózatában, valamint a Live Nation honlapján keresztül kaphatók. A belépők 4 900 és 13 400 forint közötti áron, 5 különböző árkategóriában vásárolhatók meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik