Élet-Stílus

Messi nem evilági – videó

A Barcelona elnöke, az ellenfél szakvezetője, de a katalán klub játékosai is abban versenyeznek, ki borul le jobban Messi nagysága előtt. Az aranylabdás legutóbbi mérlege: három meccs, nyolc gól.

Az idén minden versenysorozatot figyelembe véve már 34 találatnál járó Lionel Messi a múlt hétvégén a Valenciát triplájával gyakorlatilag egyedül intézte el (3-0), a Stuttgart elleni hengerből (4-0) két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét, míg a Zaragoza ellen (4-2) ismét egy hármas, valamint egy kiharcolt büntetőt volt a része. Döbbenetes!

Nem véletlen, hogy az ellenfelek is dicsérik, hétközben a svábokat felkészítő Cristian Gross, vasárnap pedig a Zaragozát edző Jose Aurelio Gay vélte úgy, az argentinból egész egyszerűen nem lehet felkészülni. Sőt, Gay szerint a 22 éves támadó lassan elődje, Maradona nyomdokába léphet – de mivel gyorsabb, akár túl is szárnyalhatja az Isteni Diegót.

Messi a Valencia ellen:

„Egy fantasztikus játékos ellen nem tudtunk mit tenni. Helytálltunk, harcoltunk mindaddig, amíg aztán ő eldöntötte. Kikaptunk, ugyanakkor öröm volt nézni, amit a pályán művelt. A meccs után nem sokkal újranéztem a csúcson lévő Maradonát, ám Messi még nála is gyorsabb, forradalmibb.”

A Barcelona brazil játékosai, a posztjukon szintén a legjobbak közé sorolt Daniel Alves és Maxwell is úgy vélték, hosszas keresgélés, mi több, csodavárás után Argentína megtalálta Maradona utódját.
„Igen, feltétlenül össze lehet hasonlítani Maradonával” – vélte a Canal+-nak nyilatkozó Alves. „És akár jobb is lehet. Ha továbbra is ilyen alázattal közelít a labdarúgáshoz, s ilyen szerény marad, akkor meghaladhatja.”

Messi a Stuttgart ellen:

Csapat- és honfitársával egyetértett Maxwell, aki azt is hozzátette, örül, hogy nem Messi ellen kell játszania.
„Mázli, hogy nálunk játszik, ugyanis megállíthatatlan. A csapat remek passzban van, a hangulat jó, mindenki boldog, Messi pedig minket is folyamatosan meglep.”

A méltatások terén rendszerint kimért elnök, Joan Laporta is úgy véli, dél-amerikai talizmánja egész egyszerűen más dimenzióban futballozik.
„Jelenleg ő a legjobb futballista, de a történelem nagyjai közt is kiemelkedő. A Barcelona legjobbja, Cruyff és Maradona mellett. A labda művésze, de egyben kiváló csapatember. Vezérként ugyanakkor társaira is figyel, hisz a hetek óta remekül játszó, de balszerencsés Ibrahimovicnak átengedte a büntető elvégzését. Zlatan góljának is külön örülök, hisz megérdemelte.”

Messi a Zaragoza ellen:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik