Élet-Stílus

Japánban nyílnak a cseresznyefák

Hétfőn hivatalosan is beköszöntött a tavasz Japánban. A szigetország meteorológiai szolgálata hírül adta, hogy virágba borulnak a cseresznyefák.

A cseresznyefa virágait egy hét alatt hullajtja el, a japánok életében pedig komoly szerepet tölt be ez az esemény. Ilyenkor csapatostul kivonulnak a közeli parkokba és üldögélnek a fák alatt, sőt előfordul az is, hogy a nemzeti jelképként tisztelt fák körül pikniket rendeznek és áldomást isznak. A virágzásról hivatalosan is beszámolnak az országban, sőt vannak kiemelt figyelmet élvező fák, amiken folyamatosan számon tartják a virágokat. Ha 5-6-nál többet számolnak rajtuk, akkor köszönt be a cseresznyevirágzás.

Ha egy vidéken a virágok 80%-a kinyílt, akkor azt a környéket virágba borultnak tekintik. Idén egy nappal később kezdődött a szezon, mint tavaly, ám az átlaghoz képest még így is 6 nappal előbb borult virágba a cseresznye, amit a globális felmelegedés számlájára írnak. Érdekes, hogy Japán melegebb szigetén már december óta virágzik a cseresznye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik