Élet-Stílus

Cassano megviccelte a Juvét – videó

A Sampdoria burleszkbe illő góllal múlta felül az utóbbi időben a pofonfa alá beálló Juventust – Cassano zseniális emelésével és Chimenti baklövésével zárult a Serie A 29. fordulója.

A Sampdoria saját közönsége előtt egy góllal legyőzte a Juventust a Serie A 29. fordulójának zárómérkőzésén, ezzel a két csapat helyet cserélt a tabellán.

A találkozó egyik főszereplője, Antonio Cassano hosszabb, majd’ kéthónapos kihagyás után tért vissza a Samp kezdőcsapatába, míg a vendégeknél a nem teljesen egészséges Chiellini a padon ült, így a Legrottaglie-Cannavaro duó foglalt helyet a védelem tengelyében. Alberto Zaccheroni a középpályán (Poulsen) és a támadó csapatrészben (Iaquinta, Del Piero) is változtatott a Fulham elleni kezdőcsapathoz képest.

A Juve kezdett agresszívebben, egy Sissoko-Diego kombinációt követően Storari védett, majd a szögletből a rosszul helyezkedő genovai kapus hibáját kihasználva Legrottaglie fejelhetett szabadon. A másik oldalon Zauri parádés átadásáról Cassano késett le centiméterekkel. Sorjáztak a helyzetek: Iaquinta, Del Piero, Cassano és egy szöglet után Cannavaro veszélyeztetett; a védő nem sokkal később saját kapuja előtt került nehéz helyzetbe, de megoldotta a Pazzini elleni párharcot. Az első félóra végére nyilvánvalóvá vált, hogy a Samp engedi játszani torinói ellenfelét, s a kontrákra spekulál. Pazzini mindvégig riogatta a nála lassúbb Juve-védőket.

Sampdoria-Juventus – összefoglaló:

Szünet után sem változott a játék képe, a labdatartásra berendezkedő Juventus Del Piero szabadrúgásával került közel a vezetéshez, a második 45 perc közepére viszont a vendéglátó ragadta magához a kezdeményezést, s nem sokkal később előnybe is került. A 77. percben a Juventus védői csak tessék-lássék léptek ki Cassanóra, a támadó gondolt egy merészet, s a felpattanó labdát jó 24 méterről kapura emelte. A sunyi, íves, de erős lövés meglepte Chimentit, a gólhoz a labdát a felső sarokba szerencsétlenkedő kapus is kellett.

A gól után a Samp ismét taktikát váltott: folytatta szigorú, erős védekezéssel kombinált kontra-játékát, s a Juventus nem tudott mit kezdeni a genovaiak betömörülő középpályásaival.

Bár Sissoko fejese nem volt veszélytelen, az utolsó pillanatokban a nagyobb helyzetet a hazaiak hagyták ki – Chimenti Mannini kemény lövésénél, és Testardi kísérleténél is igyekezett javítani hibáját. Az 1-0 nyomán a Samp megelőzte ellenfelét, s pontszámban beérte a negyedik helyezett Palermót.

serie A, 29. forduló

Sampdoria-Juventus 1-0 (0-0)
Marassi, 27 398 néző. Vezette: Tagliavento
Gól: Cassano (77.)
Sampdoria: Storari – Zauri, Gastaldello, Lucchini, Ziegler – Semioli, Palombo, Poli (Tissone, 72.), Guberti (Mannini, 54.) – Pazzini, A.Cassano (Testardi, 82.)
Juventus: Chimenti – Zebina, Legrottaglie, Cannavaro, Grosso – Marchisio (Candreva, 76.), Poulsen, Sissoko – Diego (Camoranesi, 84.) – Iaquinta (Trezeguet, 54.), Del Piero

Az élcsoport:
1. Inter 60 pont, 2. Milan 59, 3. Roma 56, 4. Palermo 47 (13 győzelem, 41-35), 5. Sampdoria 47 (13, 36-34), 6. Juventus 45, 7. Genoa 42 (12, 49-49), 8. Napoli 42 (10, 37-35), 9. Fiorentina 41

Ajánlott videó

Olvasói sztorik