Élet-Stílus

Megnyílt az első muszlim szexshop

Ezen a hétvégén nyílik Hollandiában az első online iszlám szexshop. El Asira „üzlete” mindkét nemnek kínál játékszereket és kiegészítőket is.

A termékek nagy része az iszlám vallás szerint „halal”, ami azt jelenit, hogy a törvények szerint tiszták és használhatók. A projekt megálmodója Abdelaziz Aouragh ortodox muszlim vallású és a szexshop megnyitása előtt konzultált egy imámmal is a dologról. Ez az imám nem tudott egyből választ adni neki, ezért konzult egy szaúd-arábiai sejkkel, végül Aouragh üzlete zöld lámpát kapott így lehetőséget kapott, hogy szexuális segédeszközöket áruljon. Az egyetlen kitétel a shoppal kapcsolatban az volt, hogy az ott árult játékszerek a házasságon belüli szexet szolgálhatják.

Aouragh és üzlettársa elmondja, hogy úgy vélik a muszlim vallásúaknál is nagy szükség van ezekre a segédeszközökre, sokan Keletről hozzák magukkal. Elmondják azt is, hogy a vallás nem tiltja a védekezést sem: a kondom és a tabletta is teljesen legális. Aouragh-nak az Iszlámról kialakult képet is szívesen javítaná. „A burkát viselő engedelmes asszony képe, aki a konyhában áll, teljesen hibás. A muszlim vallásúaknál is nagy szerepet játszik a szerelem, hiszen az Iszlám is tiszteli a nőket, a boltunkban legalábbis ők kapták a központi szerepet.” Az idősebb muszlimoknál a szexshop mindenesetre továbbra is tabutéma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik