Élet-Stílus

Manchesteri siker a rangadón – videó

A címvédő Manchester United hátrányból fordítva győzte le a vendég Liverpoolt a Premier League 31. fordulójának vasárnapi rangadóján, ezzel visszavette az első helyet a szombaton élre állt Arsenaltól.

A vörösök Fernando Torres révén már az 5. percben előnybe kerültek. Egy sokpasszos akció nyomán a spanyol előbb Lucas Leivával majd Gerrarddal kényszerítőzött, a csapatkapitány az akciót a jobbszélen követő Kuytöt hozta játékba, s a holland emelt labdáját Torres a kapuba fejelte.

A hazaiak gólzsákja, Wayne Rooney azonban néhány perc múlva, az elrontott büntetője után kipattanó labdából egyenlített. A büntetőt megelőzően Valencia kavarta meg a vendégek védőnégyesét, Mascherano a tizenhatos környékén földre vitte – a felvételek szerint a kontaktus a büntetőterületen kívül történt. Webb viszont a tizenegyes pontra mutatott, s bár Rooney bal sarokba tartó lövését Reina védte, a kipattanó már nem okozott gondot.

Manchester Utd-Liverpool – Rooney gólja:

A gyors gólváltás után lanyhult a lelkesedés, a csapatok a védekezésre koncentráltak. A 28. percben egy Nani-lövés, majd a félidő hajrájában Rooney bal alsóba tartó szabadrúgása jelezte, hogy a címvédő egy pontnál többet szeretne – a hazaiak szünet után is többet forszírozták a támadásokat.

Előbb egy gyengécske Pak-kísérlet okozott kisebb izgalmat a liverpooli védelemben, egy órányi játékidő elteltével viszont a dél-koreai már gólt ünnepelhetett. Rooney nyomán a jobb oldalon robogó Fletcherhez került a labda, a skót megvárta, amíg a mögüle érkező Neville „elviszi” védőjét, remekül középre kanyarintott, ahol a dél-koreai középpályásra senki sem ügyelt, így akadálytalanul fejelt a bal alsó sarokba. Percekkel később Gerrard mintaszerű beadása után Torres hasonló helyzetbe került mint góljánál, ám elhamarkodta a szituációt. 25 perccel a vége előtt Rafael Benítez kettős cserét hajtott végre, Kuyt és Maxi Rodriguez helyett Aquilani és Babel folytatták.

A változás nem befolyásolta az eseményeket, viszont az utolsó percben Torres újabb ragyogó egyenlítési lehetőséget szalasztott el: Gerrard beadását Aquilani hagyta a spanyolnak, ám a támadó lövése nem sikerült. Maradt a 2-1, így a MU visszaelőzte az Arsenalt, míg vereségével a Liverpool igencsak nehéz helyzetbe került a még BL-indulást jelentő negyedik hely elérését illetően.

Gera Zoltán csapata, a Fulham egygólos vereséget szenvedett hazai pályán a Manchester Citytől. A magyar légiós – a csütörtöki, Juventus elleni sikeres Európa Liga-találkozó hőse – kezdőként lépett pályára, majd az 55. percben lecserélték.

premier league, 31. forduló

Manchester United-Liverpool 2-1 (1-1)
Old Trafford, 75 216 néző. Vezette: Webb
Gól: Rooney (12.), Pak (60.), illetve Torres (5.)
MU: Van der Sar – Neville, Ferdinand, Vidics, Evra – Fletcher, Pak (Scholes, 87.), Carrick, Nani (Giggs 79) – Valencia – Rooney
Liverpool: Reina – Johnson, Agger, Carragher, Insua – Mascherano, Lucas (Benajun, 83.) – Maxi (Babel, 76.), Gerrard, Kuyt (Aquilani, 73.) – Torres

Fulham-Manchester City 1-2 (0-2)
Gól: Murphy (75., 11-esből), illetve Santa Cruz (7.), Tévez (36.)

Blackburn-Chelsea 1-1 (0-1)
Gól: Diouf (70.), illetve Drogba (6.)

Az élcsoport:
1. Manchester United 69 pont, 2. Arsenal 67, 3. Chelsea 65 (30), 4. Tottenham 55 (30), 5. Manchester City 53 (55-37, 29), 6. Liverpool 51 (50-32), 7. Aston Villa 50 (29), 8. Everton 45 (30)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik