Élet-Stílus

Hátrányból nyert a Real Madrid – videó

Az éllovas Real Madrid a Gijón elleni győzelmével növelte különbségét a Zaragozába utazó Barcelonával szemben. A spanyol sajtó egy része ismét játékvezetői tévedést emleget.

A listavezető Real Madrid hátrányból nyert két góllal a Bernabéu stadionban a Gijón ellen a Primera División 27. fordulójának szombati játéknapján.

A találkozón a madridiak Kaká és Raul Albiol nélkül kezdtek, s bár mindkét együttes támadó stílusáról híres, az első félidőben nem született gól: De Las Cuevas, majd hazai részről Granero és Higuaín veszélyeztetett.

Szünet után növelte a nyomást a Real, Higuaín centerezése után Van der Vaart fejelt fölé, nem sokkal később Granero lőtt kapufát. A kimaradt helyzetek rovására a madridiak az 53. percben hátrányba kerültek – a jobboldalon Barral lépett meg, és kilőtte a rövid sarkot.

A fővárosiak szerencséjére azonnal érkezett az egyenlítés: Ronaldo szabadrúgása után Pablo kiütötte a labdát, így lett jó Van der Vaartnak, aki ballal nem hibázott. A katalán érzelmű El Mundo Deportivo és Sport „bírói csalásról” beszélt, s utóbbi felvételekkel igazolta, hogy a holland kezezett a helyzet előtt – a fotók alapján sem egyértelmű, hogy a kapusról a középpályásra pattanó labda milyen testrészt ért a lövés előtt.

A madridiak fölénye az 56. percben kamatozott, amikor egy jobboldali szögletre Xabi Alonso érkezett tökéletes tempóban, s a középpályás a hosszú sarokba fejelt. A Gijón kontráiban benne volt a veszély, de a kiscsapatnak szerencséje sem volt: a 68. percben egy kimaradt vendég-ellentámadás után a madridiak könnyedén felértek Pablo kapuja elé, s Higuaín futtából beállította a végeredményt.

Real Madrid-Gijón – összefoglaló:

A hajrá a támadásban maradó hazaiak szájíze szerint alakult, Ronaldo, Marcelo és Raúl is növelhette volna a különbséget, a másik kapu előtt Sergio Ramos és Casillas majdnem összehozta a szépítő találatot, Garay azonban még időben közbelépett. A távolról sem tökéletes, de megbízható Real hárompontosra növelte előnyét az élen, s ezzel a Zaragozában fellépő Barcelona nem kis nyomás alá került.

primera división, 27. forduló

Real Madrid-Gijón 3-1 (0-0)
Santiago Bernabéu, 75 ezer néző. Vezette: Romero
Gól: Van der Vaart (54.), Alonso (56.), Higuaín (68.), illetve Barral (53.)
Real: Iker Casillas – Arbeloa, Garay, Sergio Ramos, Marcelo – L.Diarra (Guti, 46.), Xabi Alonso, Granero (Gago, 69.) – Van der Vaart (Raúl, 73.) – Cristiano Ronaldo, Higuaín.
Sporting: Juan Pablo – Lora, Botía, Gregory, Canella – Diego Camacho, Rivera – Luis Morán (Carmelo, 70.), De las Cuevas (Kike Mateo, 70.), Diego Castro – Barral (Bilic, 7.3).

Deportivo-Valladolid 0-2 (0-1)
Gól: Aleman (40.), Medunjanin (90.)

Bilbao-Getafe 2-2 (1-1)
Gól: Orbaiz (13.), Llorente (80., 11-esből), illetve Moral (32.), Leon (86.)
Kiállítva: Orbaiz (38.), illetve Torres (81.)

Xerez-Tenerife 2-1 (2-0)
Gól: Bermejo (7.), Aythami (15.), illetve Nino (49.)
Kiállítva: Redondo (89., Xerez)

Espanyol-Sevilla 2-0 (1-0)
Gól: Osvaldo (8., 60.)

Az élcsoport:
1. Real Madrid 68 pont, 2. Barcelona 65 (26 mérkőzés), 3. Valencia 47 (26), 4. Sevilla 44, 5. Mallorca 43 (26), 6. Bilbao 42 (36-32), 7. Deportivo 42 (30-30), 8. Getafe 37

Ajánlott videó

Olvasói sztorik