Élet-Stílus

Lélegeztetőgépen van az amatőr focista

Jelenleg is eszméletlen állapotban, lélegeztetőgépen van az a 46 éves amatőr futballista, aki csütörtök este lett rosszul a szolnoki kispályás labdarúgó-bajnokság soros fordulójában, a Tiszaligeti műfüves pályán.

A játékos hogylétéről a létesítményt működtető Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója számolt be az MTI-nek. Rózsa József elmondta, hogy a család kérésére az orvosok egyelőre nem adhatnak bővebb felvilágosítást a játékos állapotáról.
Az amatőr futballista a lecserélését követően esett össze csütörtök este. Először csapattársai részesítették elsősegélyben, majd egy másik csapat éppen akkor érkező játékosa, Dr. Kiss Attila érsebész vette át tőlük az újraélesztést.

Az érsebész körülbelül tíz percig, a kiérkező rohammentősök pedig még újabb közel fél órán át küzdöttek a férfi életéért a pálya mellett. Csak komoly nehézségek árán tudták szállítható állapotba hozni, a játékosnak hol megindult, hol újra leállt a szívműködése.

Az amatőr sportolót jelenleg is a Hetényi Géza kórház intenzív osztályán ápolják. Rózsa József utalt arra is: a férfi játékostársainak beszámolója alapján a labdarúgóval korábban is előfordult már, hogy rosszul lett egy mérkőzésen, de akkor semmiféle olyan elváltozást nem találtak nála az orvosok, amely miatt ne folytathatta volna a sportolást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik