Élet-Stílus

Klinikát nyitottak internetfüggő gyerekeknek

12 éveseknek segít leszokni a technológia túlzott használatáról az első nagy-britanniai intézmény, a London központjában fekvő Capio Nightingale.

A világháló helyes használatára tanítják meg azokat a kiskorúaknak, akik túlzott mértékben használják az internetet, emellett arra nevelik őket az új rehabilitációs intézményben, hogyan csökkenthetik a mobiltelefonokra és videojátékokra szánt időt.- olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában. A klinikán azt próbálják elérni, hogy a virtuális világ varázsa helyett a gyerekek törekedjenek a közvetlen személyes kapcsolatok kialakítására.

A klinikán megvizsgálják a kiskorúak fizikai állapotát és az önértékelésüket is, mivel úgy érzik, hogy a túlzott mértékű internethasználat károsan hat az önbecsülésre, sőt az étkezési szokásokra is. Richard Graham pszichiáter elmondja, hogy a technológiai függőség ma egyre súlyosabb gondot okoz, sok szülő panaszkodik arra, hogy gyermeke hirtelen dührohamot kap attól, ha a számítógép kikapcsolására utasítják őket.

Ajánlott linkek:

Rehabilitációs klinika az internetfüggő gyerekeknek (NLCafé)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik