Élet-Stílus

Kezdődik a Tavaszi Fesztivál

Pénteken kezdődik a XXX. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF), melynek Dánia a díszvendége; a rendezvénysorozat hatvanöt helyszínen 130 programmal, többek között 8 ősbemutatóval és 12 magyarországi premierrel várja a közönséget április 5-ig.

A jubileumi fesztivál első hivatalos eseménye a Hatalmi játszmák című dán kiállítás megnyitója lesz a Ludwig Múzeumban. A péntek délutáni eseményen a dán koronahercegi pár is részt vesz, csakúgy, mint a programsorozat esti megnyitó ünnepségén, a Dán Királyi Balett előadásán a Magyar Állami Operaházban.

A BTF keretében a közönség egyaránt találkozhat zenekari hangversenyekkel, opera-, operett-, musical-, és prózai színházi előadásokkal, dzsessz-, világzenei és népzenei koncertekkel, kiállításokkal, valamint táncprodukciókkal.

A tavaszi fesztivál során Budapesten lép fel többek között Nigel Kennedy hegedűvirtuóz, Paco de Lucía gitárművész, Erwin Schrott basszbariton, az Il Giardino Armonico, a Ballet Flamenco de Andalucía vagy Bill T. Jones és az Arnie Zane Dance Company, míg a díszvendég országból érkezik a Dán Királyi Balett mellett a Dán Nemzeti Kamarazenekar, illetve az Ars Nova Copenhagen kórus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik