Élet-Stílus

Potyognak a favoritok Indian Wellsben

A szerda hajnalban kieső Roger Federer után a világranglista második helyezettje is kipottyant Indian Wellsben; Novak Djokovicsot a horvát Ivan Ljubicic búcsúztatta.

Ljubicic remek napot fogott ki, a közel kétórás mérkőzésen 13 ászt ütött, ellenben egy kettős hibát sem.

A 2008-as győztes nem találta az ellenszerét a horvát adogatójátékának, így 2006 – és öt győzelem – után ő gratulálhatott ellenfelének. Djokovics az elmúlt hetekben „elfogyott”, nem véletlenül. Dubaiban több hosszú mérkőzést is produkált, majd onnan Szerbiába repült, ahol a Davis-kupában játszott. Elfáradt. Az első játszmában 5:5-ig kitartó szerb Ljubicic 6:5-ös vezetésénél vesztette el szerváját, majd a második szettben 3:3-as állásnál ismét hibázott, ezzel elúszott számára a találkozó.

„A tornagyőzelemhez Novaknak százszázalékos erőállapotra lett volna szüksége, de nem volt fitt” – tárta fel ellenfele nehézségeit a sportszerű Ljubicic. „Ha nem én, más verte volna ki. Már Dubaiban is nehezen mozgott, azután viszont még sűrűbb volt a programja.”

Djokovicshoz hasonlóan a harmadik kiemelt Rafael Nadal is alaposan megkínlódott – de legalább bejutott a negyeddöntőbe. A szerva-röpte játékkal operáló, s 22 fogadhatatlan adogatása mellett csupán egy kettős hibát vétő John Isner az első két játszmában méltó partnere volt a hathetes kihagyás után visszatérő spanyolnak, aki a döntő szettben egy fonákütéssel tett pontot a mérkőzés végére.

A hosszú kihagyás után Nadal kezd formába lendülni (MTI/EPA)

A hosszú kihagyás után Nadal kezd formába lendülni (MTI/EPA)

„Nagyon jól érzem magam, a játékom is kezd összerázódni” – árulta el az Ausztrál Open óta először ütőt ragadó Nadal. „Egyre jobbak az adogatás-fogadásaim, és a szervám javításán is sokat dolgoztam. Nyugodtabban játszom, nem nyomaszt a tét. Talán a röptémen lehetne még csiszolni, de összességében elégedett vagyok.”

BNP Paribas Open, Indian Wells
– 4.5 millió dollár, kemény borítás
Férfiak, 4. forduló:
Ljubicic (horvát, 20.)-Djokovics (szerb, 2.) 7:5, 6:3
Nadal (spanyol, 3.)-Isner (amerikai, 15.) 7:5, 3:6, 6:3
Murray (brit, 4.)-Almagro (spanyol) 6:2, 1:0-nál fa.
Söderling (svéd, 6.)-Tsonga (francia, 9.) 6:3, 6:4
Roddick (amerikai, 7.)-Melzer (osztrák, 22.) 7:6, 6:4
Robredo (spanyol, 18.)-Bagdatisz (ciprusi, 27.) 7:5, 0:6, 6:4
Berdych (cseh, 19.)-Troicki (szerb, 29.) 6:1, 6:3
Monaco (argentin, 21.)-Garcia-Lopez (spanyol) 3:6, 6:2, 6:1

Nők, negyeddöntő:
Wozniacki (dán, 2.)-Cseng (kínai, 18.) 6:4, 4:6, 6:1
A. Radwanska (lengyel, 5.)-Gyementjeva (orosz, 4.) 6:4, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik