Élet-Stílus

Sevilla: térdre rogyott a hős – videó

Az előre lesajnált CSZKA Moszkva történelmi diadalt aratott Sanchez Pizjuan-stadionban, amelynek hőse, Andrés Palop térdre rogyott...

Fogynak a spanyol csapatok a Bajnokok Ligájában, ráadásul a Lyonnal szemben alulmaradt Real Madridhoz hasonlóan a Sevillát is egy olyan csapat, jelesül a CSZKA Moszkva búcsúztatta, amelyet Spanyolországban többnyire egy kézlegyintéssel elintéztek a nyolcaddöntőt megelőzően. A spanyol bástyák közül már csak a barcelonai áll, de Katalóniában is aggódhatnak, hiszen a címvédő ugyancsak papíron esélytelenebb csapattal szemben próbálja beverekedni magát a nyolc közé. Ez aligha jó előjel…

Talán kevesen fogadnának jelen pillanatban arra, hogy szerda este a Camp Nouba látogató német VfB Stuttgart is képes lesz hasonló bravúrra, mint a Lyon és a CSZKA Moszkva, ugyanakkor a francia és az orosz együttes éppen azt bizonyította be, hogy az európai élboly és a középmezőny közötti, egyre inkább szűkülő különbség szervezett csapatjátékkal, bátorsággal és cseppnyi szerencsével tulajdonképpen eltüntethető.

„A labdarúgóim rendkívül fegyelmezetten játszottak, a védekezésünk nagyszerű volt, hiszen a Sevillának alig akadt komoly gólhelyzete. Egyébként nagyon nehéz higgadtan értékelni a látottakat ilyen emelkedett hangulatban. Nagyon büszke vagyok a csapatomra!” – nyilatkozta sugárzó tekintettel Leonyid Szluckij, a kiesés szakaszban először szereplő, s mindjárt a nyolc közé jutott CSZKA Moszkva vezetőedzője.

A Sevilla másodszor sem tudta átlépni a negyeddöntő küszöbét, ráadásul két évvel ezelőtt ugyancsak esélytelenebbnek vélt csapat, a Fenerbahce előtt hajtott fejet. „Történelmi csalódás a Pijuánban” – írta a Marca, amely bár kulcsmomentumként kiemeli Anrés Palop kapus végezetes szarvashibáját, szerinte emellett a Sevilla gyenge játéka, illetve a moszkvai csapat kiváló védekezése együttesen vezetett a kudarchoz.


„Hondán

„Hondán” száguldott a nyolc közé a CSZKA (MTI/EPA)

Palop „potyája” sokáig emlékezetes marad, miután a Sevilla portása 1-1-es állásnál gyakorlatilag „bevédte” a télen Hollandiából igazolt Honda Keiszuke távoli, s nem túl jó szabadrúgását. Ezzel gyakorlatilag minden eldőlt. Noha a hajrában a Sevilla négy csatárral, görcsösen próbálkozott újabb gólokat szerezni, ötlet és különösebb átütőerő nélkül még csak a vereséget sem tudta elkerülni. „Amikor először hátrányba kerültünk, gyorsan sikerült egyenlítenünk, ám másodszor rendkívül balszerencsés gólt kaptunk, és ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültünk…” – mondta Alvaro Negredo.

A spanyolok csatára kiemelte, a CSZKA remekül védekezett, és egyúttal azt is elmerte, hogy kevés helyzetük akadt. A edző, Manolo Jimenez sem kertelt, közölte, csapata nem játszott jól. Jose Maria del Nido klubelnök – aki ígérte, nem rúgja ki a mestert… – pedig arról beszélt, hogy a kiesés az anyagiak tekintetében is nagy csapás a klub számára.
Nem titok, a kissé legatyásodott Sevilla futballistái a nyolc közé jutás esetén sem kaptak volna külön prémiumot, ám a negyeddöntős szereplésért az UEFA-tól várt összeg nagyon jól jött volna… „Nem tehetünk mást, gratulálunk a CSZKA Moszkvának, s megpróbáljuk magukat újra kvalifikálni a Bajnokok Ligájába” – adta ki a jelszót a „főnök”, Del Nido.

Az AS című lap úgy véli, a spanyol együttes görcsösen futballozott, a saját félelmeinek áldozata lett. Egy japán az orosz hadsereggel együtt lerohanta a Sevillát – írta az újság, amely megjegyezte: nagyon elkeserítő lehetett azt látni a vereség miatt már amúgy is csalódott szurkolóknak, hogy egy hős, Palop térdre ereszkedett… S vele a csapat is.


Emlékeztető

BL-nyolcaddöntő, visszavágó:


Sevilla (spanyol)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-2 (1-1)

Sanchez Pizjuan, 45 500 néző. Vezette: Kassai (magyar)

Gól: Perotti (41.), illetve Necid (39.), Honda (55.)

Sárgalap: Luis Fabiano (52.), illetve A. Berezuckij (20.), Scsennyikov (61.), Mark Gonzalez (70.), Semberas (71.)

Sevilla: Palop – Stankevicius, Dragutinovics, Fazio, F. Navarro (Adriano, 75.) – Jesus Navas, Renato (Negredo, 71.), Zokora, Capel (Kanouté, 46.) – Perotti – Luis Fabiano

CSZKA: Akinfejev – A. Berezuckij, V. Berezuckij, Ignasevics, Scsennyikov – Aldonyin, Semberas – Krasics (Odiah, 72.), Honda (Rahimic, 82.), Mark Gonzalez (Mamajev, 87.) – Necid

Lövések (ebből kapura): 12(6), illetve 7(5)

Szögletek: 6, illetve 2

Szabálytalanságok: 15, illetve 21

Labdabirtoklás: 56%, illetve 44%

Továbbjutott: a CSZKA, 3-2-es gólkülönbséggel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik