Élet-Stílus

BL: erődemonstrációt tartott a címvédő – videó

A Barcelona nem jutott a Real Madrid és a Sevilla sorsára: a címvédő könnyedén legyőzte a Stuttgartot, s a Girondins Bordeaux-val egyetemben bekerült a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

A Stuttgart úgy lépett pályára a Camp Nouban, hogy a továbbjutáshoz legalább egyszer be kell, pontosan be kellett volna találnia a címvédő kapujába. A feltételes módból már kiderül, a svábok nem tudták lekopírozni a spanyol bástyákat leromboló Lyon és a CSZKA Moszkva bravúrját, sőt, meg sem tudták szorítani a sérült Xavit és a kispadra ültetett Ibrahimovicot nélkülöző Barcelonát. A mérkőzés mindössze néhány percig volt izgalmas, lévén ennyi idő kellett ahhoz, hogy Messi és társai kezükbe vegyék az irányítást.

A Barcelona játéka ezúttal talán nem volt annyira gördülékeny, mint ahogy azt megszokhattuk tőle, de 22 perc alatt így is eldöntötte a továbbjutás kérdését. Messi a 13. percben kezdte a gólgyártást, a felezővonal környékéről indult meg a kapu felé, majd 18 méterről a jobb felső sarokba lőtte a labdát. Az argentin „varázsló” a második gólban is „benne volt”, az ő átadása után hozta Yaya Touré kihagyhatatlan helyzetbe Pedrót. Nem volt egy súlycsoportban a két együttes, mindent elárul az első félidőről, hogy a Barca 66 százalékban birtokolta a labdát, miközben a Victor Valdes „unatkozott”…
A Stuttgart alig jutott el a hazaiak tizenhatosáig, komolyabb helyzet nélkül, mindössze egy lövéssel tudta le a meccset, a kaput egyszer sem találta el. A Barcelona könnyedén, lazán futballozott, olykor már színezte is a játékot, és újabb két góllal padlóra küldte német ellenfelét. Messi 18 méterről alakította 3-0-ra az állást, majd a negyedik hazai találatot két cserejátékos hozta össze: Ibrahimovic kiugratása után az alig egy perccel korábban beszálló Krkic 17 méterről lőtte el a labdát a kapujából kifutó Lehmann mellett.

A helyzetek, a játék képe alapján a címvédő akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna. Ennek ellenére a hazai szurkolók úgy vélték, a csapat semmi extrát nem tett, csak hozta a kötelezőt, ezért különösebb ünneplés nélkül, gyorsan elhagyták a stadiont a lefújást követően.

Sima ügy volt (MTI/EPA)

Sima ügy volt (MTI/EPA)

A nap másik találkozóján a Girondins Bordeaux hétre növelte a zsinórban veretlenül megvívott BL-mérkőzéseinek számát, és kettős győzelemmel, 3-1-es gólkülönbséggel búcsúztatta a görög Olympiakoszt. A francia csapat Gourcuff szabadrúgásból szerzett góljával már az 5. percben előnybe került, és a folytatásban különösebb erőlködés nélkül tartotta kézben a találkozót. A vendég görögök erejéből csak egy lesgólra futotta.

A második félidőt két piros lap színesítette. A 60. percben Derbyshire, az Olympiakosz támadója került a kiállítás sorsára, ugyanakkor a pireuszi együttes tíz emberrel is, gyakorlatilag a semmiből egyenlített, köszönhetően az alig korábban becserélt Mitroglu zseniális lövésének, amely után labda a kapu jobb oldalába vágódott – védhetetlenül.

Francia öröm (MTI/EPA)

Francia öröm (MTI/EPA)

Diarra három perc alatt kétszer is „besárgult”, és a hazai játékos kiállításával egyszersmind izgalmassá vált a találkozó – felcsillant a remény az Olympiakosz előtt. A 88. percben Chamakh fejesgólja azonban mindent eldöntött: a Girondins Bordeaux 1988 óta először jutott be a legrangosabb európai kupasorozat negyeddöntőjébe.

BL, nyolcaddöntő, visszavágók:


Barcelona (spanyol)-Stuttgart (német) 4-0 (2-0)

Barcelona, Camp Nou. Vezette: Hamer (luxemburgi)

Gól: Messi (13., 60.), Pedro (22.), Krkic (89.)

Barcelona: Victor Valdes – Dani Alves, Piqué, Puyol, Maxwell – Y. Touré – Sergi Busquets (Ibrahimovic, 66.), Iniesta (Krkic, 88.), – Messi, Pedro – Henry (G. Milito, 78.)

Stuttgart: Lehmann – Celozzi (Gebhart, 46.), Niedermeier, Delpierre, Molinaro – Kuzmanovics, Khedira – Träsch, Hleb – Cacau, Pogrebnjak (Marica, 70.)

Lövések (ebből kapura): 14 (8), illetve 1 (0)

Szögletek: 3, illetve 3

Szabálytalanságok: 15, illetve 21

Labdabirtoklás: 58%, illetve 42%

Továbbjutott: a Barcelona, 5-1-gyel.

Girondins Bordeaux (francia)-Olimpiakosz (görög) 2-1 (1-0)

Bordeaux, Chaban-Delmas, Vezette: Benquerença (portugál)
Gól: Gourcuff (5.), Chamakh (88.), ill. Mitroglou (65.)

Kiállítva: A. Diarra (68.), ill. Derbyshire (60.)

Bordeaux: Carrasso – Chalmé, Sané, Ciani, Tremoulinas – Fernando, A. Diarra – Plasil (Sertic, 84.), Gourcuff, Wendel (Jussie, 90.) – Chamakh

Olimpiakosz: Nikopolidisz – Toroszidisz, Papadopulosz, Mellberg, Raul Bravo – Maresca, Sztoltidisz (Ledesma, 81.) – Zairi (Mitroglu, 63.), LuaLua, Datolo – Derbyshire

Lövések (ebből kapura): 12 (5), illetve 5 (2)

Szögletek: 0, illetve 1

Szabálytalanságok: 21, illetve 16

Labdabirtoklás: 44%, illetve 56%

Továbbjutott: a Bordeaux, 3-1-gyel.

Nekik nyolc

Arsenal (angol), Bayern München (német), Lyon (francia), Manchester United (angol), Inter (olasz), CSZKA Moszkva (orosz), Barcelona (spanyol), Bordeaux (francia).

A negyeddöntő sorsolására pénteken kerül sor.

—-Nézze meg a szerdai játéknap góljait—-

Barcelona-VfB Stuttgart


1-0

2-0

3-0

4-0



Bordeaux-Olimpiakosz


1-0

1-1

2-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik