Élet-Stílus

Tim Burton francia lovag lett

Francia állami kitüntetést kapott Tim Burton amerikai filmrendező és a francia közönség kedvence, Marion Cotillard Oscar-díjas színésznő. Utóbbinak némileg fájdalmas volt a ceremónia, mivel a miniszter véletlenül megszúrta a mellkasát a kitüntetéssel.

Burtont, az Alice csodaországban és az Ollókezű Edward rendezőjét a francia Művészet és Irodalom Lovagrendjének tagjává avatták, míg Marion Cotillard-ból dáma lett a hétfő esti ceremónián.

“Ez az egyik legnagyobb elismerés, amelyet valaha kaptam. Franciaország a pályafutásom kezdete óta különleges helyet foglal el a szívemben. Hiába szerették, vagy utálták filmjeimet, mindig úgy éreztem, hogy a franciáknak kell a költőiség, a tartalom és mindaz, amit én megpróbáltam nyújtani” – mondta Burton újságírók előtt Párizsban, aki sokkal inkább otthon érzi magát Franciaországban, mint hazájában.

Cotillard mindenekelőtt családjának és élettársának, Guillaume Canet francia rendezőnek köszönte meg a támogatást, de hálát adott Burtonnek is, aki 2003-ban szerepet kínált neki a Nagy Hal című filmjében.

“Bizonyos értelemben Tim Burton megnyitotta előttem az amerikai mozi ajtaját, és mindig is bálványoztam” – mondta a színésznő, akit Frédéric Mitterrand kulturális miniszter bája, természetes ragyogása és szépsége miatt is méltatott.

A miniszter elragadtatottságában véletlenül megszúrta a kitüntetéssel a színésznő mellkasát, amiért aztán sietve szabadkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik