Élet-Stílus

Ribéry: menni vagy nem menni?

Franz Beckenbauer tiszteletbeli elnök szerint mindent el kell követni annak érdekében, hogy Franck Ribéry a bajor futballcsapatnál maradjon. Münchenben a játékos döntésére várnak, ahogy Barcelonában és Madridban is…

„Én ugyan csak kívülről szemlélem a dolgokat, most mégis meg kell szólalnom: Ribérynek itt a helye. Egy egészen különleges játékosról van szó” – idézte az MTI a Welt am Sonntag című lapnak nyilatkozó Beckenbauert, a bajor klub tiszteletbeli elnökét.

A francia légiós a múlt héten azt mondta, hogy egy hónapon belül eldönti, hol folytatja pályafutását. A 26 éves szélső megszerzéséért elsősorban a két spanyol elitcsapat, a Barcelona és a Real Madrid versenyez, de a Manchester United és City, valamint a Juventus is szívesen látná. Akinek Ribéry vívódását illetően déjà vu érzése lenne, az nem véletlen, hiszen Franck Ribéry már hosszú ideje a „menjek vagy maradjak” játékot űzi.

A szerződése szerint 2011 júniusáig bizony maradnia kellene, de annak, aki mégiscsak elcsábítja, nem kis summát kell letennie a bajor klub asztalára. A 42-szeres francia válogatott játékos piaci értéke ugyanis 50 millió euró körül van. A Bayern München anno, 2007 nyarán ennek az összegnek éppen a felét fizette a Ribéryért a Marseille-nek.

„Nemrég beszéltem vele, és kerekperec rákérdeztem, hogy hol akar játszani a jövőben. Azt válaszolta, hogy néhány hétig nem akar a sorsával foglalkozni, kizárólag a labdarúgásra kíván koncentrálni” – nyilatkozta Christian Nerlinger, a müncheniek sportigazgató, aki a kérőkkel együtt nem tehet mást – Ribéry döntésére vár…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik