Élet-Stílus

Mi lesz Beckhammel? – videó

Már a hét elején megműtik a vasárnap súlyos sérülést szenvedett David Beckhamet, az AC Milan játékosát.

A Chievo elleni mérkőzésen Achilles-ín-szakadást szenvedett angol futballista hétfő délelőtt elhagyta a lakhelyül szolgáló milánói szállodát, és repülőtérre, majd Finnország felé vette az irányt. Az északi országban kerül sor a műtéti beavatkozásra, hétfőn vagy kedden Dr. Sakari Orava specialista operálja meg a szerencsétlenül járt labdarúgót.

Beckham édesapja társágában, mankók segítségével, bicegve távozott a Principe di Savoia nevű elegáns hotelből. Bár számtalan sajtós igyekezett szóba elegyedni vele, az AC Milan angol kölcsönjátékosa nem válaszolt a nekiszegezett kérdésekre, igyekezett rá sem nézni az újságírókra, miközben fájdalmas arccal betuszkolta magát az autóba.

Mindenki azt találgatja, a negyedik vb-jére készülő angol középpályás, vajon ott lehet-e a dél-afrikai világbajnokságon. Az AP hírügynökségnek nyilatkozó, neve elhallgatását kérő szakértő szerint aligha, és ami azt illeti, Fabio Capello sem valami optimista…

„A pontos diagnózisra még várni kell, de jelek szerint úgy fest, Beckham nem játszhat a világbajnokságon. Ez pedig nagy csapás lenne a számára, hiszen keményen dolgozott azért, hogy helye legyen a csapatban” – nyilatkozta az angol szövetségi kapitány.

A műtétet végző specialista szerint azonban Beckhamnek még nem kell lemondania a vb-szereplésről, halovány esélye azért van a gyors felépülésre.

„Az orvos, aki vizsgálta, azt mondja, szakadása van, de egyelőre nem tudjuk, mennyire sérült meg az Achilles-ín, illetve pontosan hol történt a szakadás. Márpedig ezek a tényezők nagyban befolyásolják a felépülés várható időtartamát” – mondta Dr. Orava.

Az eddigi hírek arról szólnak, hogy David Beckham várhatóan három hónap múlva kezdhet el majd mozogni, futni, és amennyiben ez helytálló, akkor bizonyosan nélküle kerül sor Dél-Afrikában a világbajnokságra. Ugyanakkor valamennyi nemzetközi sportlap megemlíti, hogy a játékos a 2002-es seregszemle előtt is hasonlóan járt, majd csodával határos gyorsasággal épült fel lábközépcsont-töréséből – ezzel azt sugallva, hogy van remény.

Csakhogy akkor Beckham nyolc évvel fiatalabb volt – most pedig 34.

A Spice boy milánói csapattársa, a múlt héten megsérült Alessandro Nesta már túl van a műtéten, s a hétfői operáció során kiderült, hogy nem akkora a baj, mint azt korábban hitték. A 33 éves védő akár egy hónap múlva elkezdheti a könnyített edzéseket.

Edzőváltás Angliában

Az Premier League-ben jelenleg utolsó előtti Hull Citynél menesztették Phil Brown menedzsert, s további intézkedésig két belső szakemberre, Brian Hortonra és Steve Parkinrabízta a csapat felkészítését. Brown négy idényen keresztül irányította a Hullt, amellyel 2008-ban jutott fel az élvonalba, tavaly pedig kiharcolta a bennmaradást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik