Élet-Stílus

Hétéves átkot tört meg a magyar atléta

Kiss Dániel a nyolcadik helyen végzett 60 méter gáton a dohai fedettpályás atlétikai világbajnokságon, vasárnap. A számot a kubai Dayron Robles nyerte.

Az idén országos csúcsot (7.56 ) felállító 28 éves magyar atléta beragadt a rajtnál, s a táv második felében már nem tudott felzárkózni a rendkívül erős mezőnyhöz. Kiss az előfutamban 7.65-öt, az elődöntőben 7.64-et futott, a fináléban 7.81-gyel ért célba.

A magyarok ezelőtt legutóbb hét éve értek el döntős helyezést tető alatti vb-n, éremből pedig három bronzot sikerült gyűjteni eddig. Kiss Dánielen kívül még két magyar szerepelt Dohában: a súlylökő Kürthy Lajos és Márton Anita egyformán a 17. helyen végzett.

A 60 méter gát döntőjében az olimpiai bajnok kubai Dayron Robles 7.34 másodperccel, mellbedobással előzte meg a kétszeres fedettpályás vb-első amerikai Terrence Trammellt (7.36), míg harmadik a szintén amerikai David Oliver (7.44) lett. A 2004-es olimpiai bajnok, a hosszú sérülés után visszatért kínai Liu Hsziang a hetedik helyen zárt.

Amerikai fölény

Az Egyesült Államok válogatottja 17 éremmel, közte nyolc arannyal bizonyult a legeredményesebbnek a vasárnap befejeződött dohai fedettpályás atlétikai világbajnokságon, amelyen 14 ország szerzett aranyérmet. Az éremtáblán második Etiópia hármat, míg Oroszország, Nagy-Britannia és Ausztrália kettőt-kettőt.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik