Élet-Stílus

Házfelújítás legóval

Egy német művész három éven keresztül utazott a nagyvilágban és omladozó falakat, emlékműveket erősített meg a világhírű dán építőkockákkal, a Legóval.

Olyan városokban járt Jan Vormann, mint az izraeli Tel-Aviv, Szentpétervár, vagy New York. Vormann feladatának érezte, hogy a megszürkült, romos épületekbe, falakba egy kis színt vigyen, ezért ezeket a város beleegyezésével – esetenként anélkül – Lego kockákkal egészítette ki. A német vándorművész becslései szerint ad-hoc építkezései során mintegy ezer kis kockát használt fel, olykor pedig alkalmi segítőkre is szert tett, az őt bámuló járókelőket kérte meg, hogy segítsenek neki.

Vormann a Daily Telegraph-nak adott interjújában elmondta: „Munkám segítségével ráirányul a figyelem városaink kis, széteső részleteire is: a színes kockák figyelmeztetik az embereket, hogy a falak, szobrok vagy épületek szerkezete már nem teljesen ép.” A berlini származású művész elmondta, hogy kedvenc munkái épp szülővárosában készültek: itt második világháborús lövedékek által ütött réseket, repedéseket töltött ki legóval.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik