Élet-Stílus

Hogyan lehetünk egészséges és boldog nemzet?

Felmérést készítettek arról, mennyire állunk tudatosan az egészségünkhöz és hogy látunk-e összefüggést a boldogság és az egészség között.

A Béres Egészség Hungarikum Program készítette a felmérést, ami rámutatott, hogy a lakosság jó része, mintegy 2,6 millió lakos a kisujját se mozdítja, 1,5 millió pedig semmit, vagy csak nagyon keveset hajlandó tenni az egészségéért. A felmérésben résztvevők nagy többsége tisztában van azzal, hogy létezik kapcsolat az egészség és a boldogság között, és szerintük az egészséges élethez elsősorban megfelelő táplálkozásra, kiegyensúlyozott lelki életre és boldogságra van szükség.

A 2010-es kutatás célja az volt, hogy utánajárjon, mennyire gondolkodik felelősen a magyar lakosság, ha egészségről és boldogságról van szó. A program alapítója, Béres József elmondja, szerinte bizakodásra ad okot, hogy a magyarok tisztában vannak azzal, hogy az egészség fontos része a boldogságnak. Szerinte a kérdés most, hogy tudunk-e élni azzal a lehetőséggel, hogy aktívan is tegyünk valamit az egészségért. A felmérés eredményeinek nyilvánosságra hozásával egy időben a Béres Egészség Hungarikum Program meghirdette a fiataloknak szóló „Egészségőr” pályázatát, mely célja, hogy egészségmegőrző akciókra biztassa a fiatal érdeklődőket.

Ajánlott linkek:

Béres Egészség Hungarikum Program

Ajánlott videó

Olvasói sztorik