Élet-Stílus

Elrontották Dárdai ünnepét, balhé Berlinben

Dárdai Pál történelmet írt a Bundesliga 26. fordulójában, csapata azonban egyre inkább közelít a másodosztály felé. Hajnal Tamás gólpasszal vette ki a részét a Dortmund sima győzelméből.

A 34. születésnapját kedden ünneplő Dárdai Pál az előző héten beállította, szombaton pedig megdöntötte Michael Sziedat – 30 évig élő – klubrekordját azzal, hogy 281 élvonalbeli mérkőzésen viselte a Hertha szerelését. Ugyanakkor a magyar futballistának – aki 1997-ben igazolt az akkor még másodosztályú berlini csapathoz – a rekorddöntésen kívül nem sok örömben lehetett része a Bundesliga 26. fordulójában, miután együttese egy 91. percben kapott góllal 2-1-re elveszítette Nürnberg elleni kiesési rangadót.


Rendbontás Berlinben



A lefújás után több tucat dühös hazai drukker a pályára rontott, némelyikük kezében vasrúd volt, s miközben a játékosok és edzők az öltözőbe menekültek, ők a kispadokon, valamint a reklámtáblákon vezették le feszültségüket. A megvadult szurkolókat a rendőröknek kellett visszaterelniük az Olimpiai Stadion lelátójára.

A sereghajtó Hertha legutóbbi három mérkőzésén egyetlen pontot sem tudott szerezni, immáron nyolc pont a hátránya az osztályozós helyen álló, a Frankfurtot legyőző Hannoverrel szemben. A kezdőként 67 percet játszó Dárdaival ellentétben Hajnal Tamásnak (Dortmund), illetve Lőw Zsoltnak és Szalai Ádámnak (Mainz) jó napja volt.

Legalábbis annyiból, hogy csapataik legyőzték az emberhátrányban játszó ellenfeleiket, ugyanakkor a nevezettek közül csak Hajnal kapott lehetőséget, és gólpasszal hálálta meg, hogy a 63. percben becserélték – a később duplázó Lucas Barriost szolgálta ki.

Az egyhuzamban másodszor diadalmaskodó, a házigazda Bochumot 4-1-re eltángáló Dortmund a negyedik helyre lépett előre a Bundesliga tabelláján. A címvédő Wolfsburg is lendületbe jött, utóbbi négy bajnokiját „behúzta”, ráadásul zsinórban másodszor nyert úgy, hogy négyet számolt az ellenfelére – ezúttal a Mönchengladbachra. Dzeko, a „farkasok” bosnyák támadója, ahogy a múlt héten, most is két gólt vállalt magára.

Robben vezetésével a Bayern München legyőzte az utolsó előtti, vendégként fellépő Freiburgot, ezzel visszavette az első helyet a Schalkétól. Nem kis meglepetésre a 76. percig 0-1 állt az Allianz-Aréna eredményjelzőjén, ekkor azonban Robben a kezébe vette a dolgok irányítását – kénytelen volt, mivel a bajor csapat másik vezére, Ribéry sérülés miatt nem játszott. A holland szélső előbb szabadrúgásból, majd alig hét perc elteltével büntetőből is betalált, azaz kis túlzással: egymaga nyerte meg a meccset a Bayernnek. A Chelsea-ben és a Realban is megfordult játékos immáron 10 gólnál jár a Bundesligában.

Bundesliga, 26. forduló:

Bayern München-SC Freiburg 2-1 (0-1)


Gól: Robben (76., 83., a másodikat 11-esből), ill. Makiadi (31.)

VfL Bochum-Borussia Dortmund 1-4 (0-2)


Gól: Holtby (53.), ill. Maltritz (18., öngól), Zidan (27.), Barrios (74., 77.)

Kiállítva: Marics (33., Bochum)

Hannover 96-Eintracht Frankfurt 2-1 (1-1)


Gól: Andreasen (14.), Pinto (57.), illetve Altintop (45+2.)

Kiállítva: Teber (55.), Franz (91., mindkettő Frankfurt)

Hertha BSC-1. FC Nürnberg 1-2 (1-0)


Gól: Gekasz (36.), ill. Bunjaku (61.), Hariszteasz (91.)

FSV Mainz 05-1. Köln 1-0 (0-0)


Gól: Schürrle (57.)

Kiállítva: Bancé (27., Mainz)

Borussia Mönchengladbach-VfL Wolfsburg 0-4 (0-1)


Gól: Misimovic (41.), Dzeko (49., 80., az elsőt 11-esből), Gentner (58.)

Bayern München-SC Freiburg

Pénteken játszották:

Schalke 04-VfB Stuttgart 2-1

Vasárnap:
1899 Hoffenheim-Werder Bremen, 15:30
Bayer Leverkusen-Hamburger SV, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik