Élet-Stílus

Szeles lesz az ünnep

A mostaninál néhány fokkal melegebb lesz a hosszú hétvége, de szórványos esőre, hózáporra mindenhol számíthatunk, a szél is megerősödik, néhol viharos lökések várhatók. Mielőtt tömegrendezvényre indulunk, érdemes tájékozódni az aktuális vészjelzésekről.

Nem lesz jelentős eltérés a szombati, a vasárnapi és a hétfői időjárás között, marad a nagyon változékony, tipikus márciusi idő – mondta az fn.hu-nak Reisz András meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa.

A hőmérséklet némileg emelkedik, szombat és vasárnap délután is eléri a 4-9 Celsius-fokot, éjszaka azonban még mindenhol fagyni fog. Még ez az érték is elmarad a sokévi átlagtól, de sokkal inkább megközelíti, mint a hét közepén mért hőmérsékletek.

Országszerte hol kisüt a nap, hol erős felhősödés kezdődik, bárhol számíthatunk záporra, hózáporra. Tartós csapadék azonban sehol nem lesz, a viharos lökésekkel kísért szél viszont megerősödik. Hétfőn már tíz fok körül várható a csúcshőmérséklet, de ismét bárhol előfordulhat egy-egy zápor, a hegyekben hózápor. A szél erős lesz, helyenként viharos, 60 km/h sebességet meghaladó lökésekkel.

Az OMSZ naprakész információkat közöl honlapján az aktuális vészhelyzetekről – az ünnepi helyszínekre indulva érdemes tájékozódni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik