Élet-Stílus

Két magyar ezüstérem a légfegyveres Eb-n

admin
admin

2010. 03. 12. 18:33

Remekül szerepeltek a magyarok pénteken a norvégiai Merakerben zajló légfegyveres Eb-n: Sidi Péter a férfi puskások között, Csonka Zsófia a női pisztolyosok versenyében nyert ezüstérmet.

Sidi, a komáromiak 2004-es Eb-győztese 597 körös alaperedmény után 699,1 körös teljesítménnyel zárta a viadalt, melyet az orosz Szergej Kruglov nyert meg 700 körrel.

A harmadik helyet a szintén orosz Gyenyisz Szokolov szerezte meg 698,7 körrel. A szám másik magyarja, Veres Ádám 582 körrel 53. lett.

“Örülök az ezüstéremnek, különösen, hogy az előzmények nem voltak éppen a legideálisabbak – mondta Sidi. – Az utazás nem alakult egyszerűen, rengeteget várakoztunk a járatok között, a fegyverekkel is sok volt a hercehurca, Csonka Zsófi pisztolya például csak ma reggel érkezett meg Merakerbe, nem is tudott edzeni vele. Norvégiában a semmi közepén vagyunk, pihenésre kiválóan alkalmas ez a hely, azonban Európa-bajnokságot nem lett volna szabad idehozni, nem is igazán értem. A versenyen tizessel kezdtem, aztán jött két kilences, de ez nem zavart, a végeredmény a lényeg. Egyébként nekem volt a legtöbb belső tizesem az alapversenyben.”

A pécsi Csonka a fináléban mutatott remeklésének köszönhetően – az ötödik helyről – ért fel a dobogó második fokára, 384 körös alaperedmény után 485,3-as összeredményével. Csak a 486,6 körrel végző szerb Bobana Velicskovics előzte meg őt, míg a harmadik helyen az alapversenyt Csonkánál három körrel jobban teljesítő fehérorosz Viktorija Csajka (484,3) zárt.

“Kicsit bosszantó volt ez a döntő, mert az első néhány lövés után úgy éreztem, nem sikerült megfelelően beállnom a lőállásba, megtalálnom a táblát, később azonban jöttek a tizesek, ahogy kell – mondta közvetlenül a finálé után Csonka Zsófia. – Őszintén szólva korábban soha nem figyeltem ilyen szituációkban másokra, most azonban végig képben voltam, az utolsó kör előtt is felnéztem a táblára, tudtam, hogy második vagyok. Utolsóra is jót lőttem, úgyhogy ez most bejött.”

Szombaton, az Eb utolsó napján Joó Éva és Karmacsi Ildikó lesz érdekelt női puskások küzdelmében.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.