Élet-Stílus

Két magyar ezüstérem a légfegyveres Eb-n

Remekül szerepeltek a magyarok pénteken a norvégiai Merakerben zajló légfegyveres Eb-n: Sidi Péter a férfi puskások között, Csonka Zsófia a női pisztolyosok versenyében nyert ezüstérmet.

Sidi, a komáromiak 2004-es Eb-győztese 597 körös alaperedmény után 699,1 körös teljesítménnyel zárta a viadalt, melyet az orosz Szergej Kruglov nyert meg 700 körrel.

A harmadik helyet a szintén orosz Gyenyisz Szokolov szerezte meg 698,7 körrel. A szám másik magyarja, Veres Ádám 582 körrel 53. lett.

“Örülök az ezüstéremnek, különösen, hogy az előzmények nem voltak éppen a legideálisabbak – mondta Sidi. – Az utazás nem alakult egyszerűen, rengeteget várakoztunk a járatok között, a fegyverekkel is sok volt a hercehurca, Csonka Zsófi pisztolya például csak ma reggel érkezett meg Merakerbe, nem is tudott edzeni vele. Norvégiában a semmi közepén vagyunk, pihenésre kiválóan alkalmas ez a hely, azonban Európa-bajnokságot nem lett volna szabad idehozni, nem is igazán értem. A versenyen tizessel kezdtem, aztán jött két kilences, de ez nem zavart, a végeredmény a lényeg. Egyébként nekem volt a legtöbb belső tizesem az alapversenyben.”

A pécsi Csonka a fináléban mutatott remeklésének köszönhetően – az ötödik helyről – ért fel a dobogó második fokára, 384 körös alaperedmény után 485,3-as összeredményével. Csak a 486,6 körrel végző szerb Bobana Velicskovics előzte meg őt, míg a harmadik helyen az alapversenyt Csonkánál három körrel jobban teljesítő fehérorosz Viktorija Csajka (484,3) zárt.

“Kicsit bosszantó volt ez a döntő, mert az első néhány lövés után úgy éreztem, nem sikerült megfelelően beállnom a lőállásba, megtalálnom a táblát, később azonban jöttek a tizesek, ahogy kell – mondta közvetlenül a finálé után Csonka Zsófia. – Őszintén szólva korábban soha nem figyeltem ilyen szituációkban másokra, most azonban végig képben voltam, az utolsó kör előtt is felnéztem a táblára, tudtam, hogy második vagyok. Utolsóra is jót lőttem, úgyhogy ez most bejött.”

Szombaton, az Eb utolsó napján Joó Éva és Karmacsi Ildikó lesz érdekelt női puskások küzdelmében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik