Élet-Stílus

Ki lesz az MLSZ elnöke?

Szerdai sajtóhírekkel ellentétben a távirati iroda úgy értesült, hogy egyelőre még nincs jelölt a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöki posztjára.

Az MTI megbízható forrásból úgy tudja, hogy az öttagú előkészítő bizottság mindössze egy ülést tartott eddig, s azon konkrét jelölt vagy jelöltek nevei nem merültek fel a távozó Kisteleki István helyére, sőt még azt a szempontrendszert sem alakították ki, mely alapján sor kerülhet az utódlás megoldására, az elnökjelöltek kiválasztására.
Elképzelhető ugyanakkor, hogy a következő hetekben, hónapokban nem egy, hanem két közgyűlést kell tartania a szövetségnek, mert először – ha a helyzet úgy kívánja – alapszabály-módosítást kell végrehajtani, és majd csak azt követheti a tisztújítás.

Az MLSZ-t négy éve irányító Kisteleki decemberi bejelentésének megfelelően február 27-én lemondott posztjáról, az új vezető megválasztásáig Nemes Ferenc általános alelnök irányítja szövetséget.

A Magyar Hírlap szerdai számában arról írt, hogy az előkészítő bizottság Csányi Sándort, az OTP első emberét szeretné megnyerni a posztra, s jelenleg az ő válaszára vár.

A főtitkár is távozik

Bordás György tavaly augusztusban lett az MLSZ főtitkára, s most jelezte, hogy április 15-ig kívánja ellátni eddigi feladatát. Bordás volt egyébként a nyolcadik, aki betöltötte ezt a tisztséget Kisteleki István négyéves elnöksége alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik