Élet-Stílus

Visszatért az Operaház Fantomja

Majd negyed évszázada annak, hogy először mutatták be a világ legsikeresebb musicalét, Az Operaház Fantomját. Most 2010-ben Londonba megérkezett a várva-várt folytatás.

A Love Never Dies (A szerelem sosem hal meg) című darabot is a világhírű zeneszerző Andrew Lloyd Webber jegyzi, amelynek középpontjában újra a szerelmi történet áll. Az első részhez képest különbség, hogy a fantom már nem a Párizsi Operaház társulatát rémisztgeti, hanem New Yorkban már felépítette magának a saját operáját. Ezen a helyen találkozik régi szerelmével, az énekesnő Christine Daae-val és fiával, Gustave-val.

A londoni díszbemutatóra kedden kerül sor, Webber pedig azt nyilatkozta legújabb remekművéről, hogy igyekezte minél inkább továbbfejleszteni, hogy még elődjét is felülmúlja. Azonban máris érkeztek a bírálatok – arról, hogy a műsor unalmas – amire a zeneszerző azonnal reagált is. „Hiábavaló vállalkozás lenne az eredeti Operaház Fantomjának sikerére építeni. Azt a darabot rekordszámú néző, mintegy 100 millió ember látta az 1986-os ősbemutató óta.” Azokra a hangokra is reagált Webber, amik azzal vádolták, hogy pénzéhes lenne, hiszen az amúgy is multimilliomos zeneszerző már 20 éve tervezi a folytatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik