Élet-Stílus

Tévés böngészőt fejleszt a Google

A hírek szerint a Google olyan kereső szolgáltatást fejleszt, amelynek segítségével könnyebben lehet majd a tévéműsorok közt böngészni.

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Google a második legnagyobb amerikai műholdas műsorszolgáltatóval, a Dish Newtorkkel közösen fejleszti tévére optimalizált keresőszolgáltatását. A tévés Google-lal a nézők könnyen megtalálhatják az őket érdeklő műsorokat, az internetes videómegosztókon, pl. YouTube-on érhetnek el könnyen tartalmakat, és személyre szabott műsorfolyamot is szerkeszthetnek.

A tévés Google használatához egy módosított Androidot futtató speciális set-top boxra van szükség. A próbaüzemben csak néhány, a projektben résztvevő Google-alkalmazott és családja vehet részt. Sem a Google sem a Dish Network nem kommentálta a The Wall Street Journal értesüléseit.
Az újság azonban tudni véli, hogy a Google a tévés keresőt azért fejleszti, hogy kombinálja egy új televíziós-hirdetési üzlettel. A Google TV segítségével – a felhasználók egyéni beállításai alapján – így célzott tévéreklámokat lehetne készíteni, a tévénéző egyedi igényeire szabva. Ezt erősíti meg Eric Schmidt, a Google vezérigazgatójának múlt hónapban tett nyilatkozata, melyben arról beszél, az Android tökéletes platform lenne a tévé-gyártók számára is.

A tévén keresztül, kényelmes elérhető online videotartalom, mely emellett célzott reklámokat kínál, megoldást jelenthet a keresőcég régi gondjára, nevezetesen, hogy hogyan válthatná komoly profitra a YouTube hatalmas látogatottságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik