Élet-Stílus

Szingapúrban tilos a rágó

A tiszta és rendezett országért hozták Szingapúrban azt a törvényt, amely tiltja a rágógumi forgalmazását. A város vezetése továbbra sem hajlandó enyhíteni az 1992-ben életbe lépett szabályozáson.

„Attól tartunk, hogy a törvény feloldásával ismét felbukkannak a régi problémák.” – mondta Mohamad Maliki Bin Osman, a szingapúri Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyik parlamenti képviselője. A kormány tehát továbbra is kitart a határozott mellett, hiszen évek óta azon fáradoznak, hogy minél több külföldi befektetőt csábítsanak az országba.

Szingapúr 2008-ban megnyitotta első kaszinóját, a Formula-1-es autóversenynek is házigazdái már, emellett az országban tilos a faji-, vagy vallási témával kapcsolatos demonstráció. De még itt sem mindenki ért egyet a szigorú intézkedéssel. Denise Phua Lay Peng, a Népi Akciópárt tagja szerint szabadságot kell adni a lakosságnak, hogy vállalhassák tetteikért a felelősséget. A rágógumi ellenes törvényről Szingapúr nemzetközileg is jól ismert és bár 2004-ben részlegesen feloldották, akkor csak az egészségügyi rágó használatát engedélyezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik