Élet-Stílus

Összetörte magát az F1-legenda

Sir Stirling Moss, a Forma-1 hőskorának egyik legnagyobb alakja súlyos balesetet szenvedett otthonában. A pilóta bezuhant egy liftaknába.

Minden idők bajnoki címet nem nyert legnagyobb pilótájának tartott Sir Stirling Moss a hétvégén súlyos balesetet szenvedett otthonában, amikor meghibásodott a lift a 80 éves brit legenda hi-tech lakásában.

Sir Stirling (képünkön jobbról) úgy lépett be a rosszkor kinyíló liftajtón, hogy maga a felvonó egy emelettel feljebb várakozott – három emeletet zuhant. Mindkét bokája és négy egyéb csont is eltört a lábában, valamint a gerince is megsérült – közölte felesége.

A volt versenyzőt azóta – a szintén az F1-ből ismert – Sid Watkins felügyelete mellett megoperálták, és ha minden jól alakul, hétfőn kikerülhet az intenzív osztályról. Felesége beszámolója alapján Moss a lehetőségekhez képest jól van, és már a kórházi reggeli mennyiségén viccelődött.

Stirling Moss 1951-61 között versenyzett a Forma-1-ben, 16 futamot nyert, de a bajnoki címet nem tudta megszerezni. A legközelebb 1958-ban került hozzá, amikor végül egyetlen ponttal végzett Mike Hawthorn mögött, méghozzá úgy, hogy korábban épp az ő közbenjárása miatt nem vettek el a versenybírók pontokat a riválistól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik