Élet-Stílus

Az év metállemezét a Dalriada készítette

Rock- és metáloldalak szavazatai alapján osztották ki idén már ötödik alkalommal a HangSúly zenei díjakat. A közönségszavazás a szervezők nagy bánatára nem ment zökkenőmentesen.

A legjobb albumnak járó Hangsúly-díjat, amit 2006 óta osztanak ki, idén a Dalriada: Arany-album című lemez kapta. Arra a listára, amelyről a zenei webzinek szavazatai alapján kiválasztják a győztest, lényegében minden tavaly kiadott lemez felkerülhet, még az új megjelenések is, így a zsűri majdnem 70 lemez közül választotta ki a legjobbat.

Idén kísérleti jelleggel meghirdették a közönségszavazást is, ám itt egy internetes portál beleszólt a végkifejletbe azzal, hogy oldalukon arra buzdították az olvasóikat, hogy az általuk favorizált együttes lemezére szavazzanak. Így érthető módon a közönségdíjat ez a lemez vitte el. A kialakult helyzetre a szervezők a következőképp reagáltak: „Sajnálatos, hogy nem tudták tiszteletben tartani a szavazás tisztán a hard rock/metal zene népszerűsítését szolgáló törekvéseit, és saját politikai céljaikra próbálják meg felhasználni a közönségszavazást. Éppen ezért az Év Albuma szavazás erkölcsi győztesének mindenképpen a második helyre szorult Dalriada és az Arany-album tekinthető.”

Ajánlott linkek:

A Dalriada készítette 2009 metállemezét a hangsúly szerint (Quart)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik