Élet-Stílus

Alkohollal a kilók ellen

A mértékkel fogyasztott alkoholszármazékok nem okoznak semmiféle súlygyarapodást a nők esetében. - derül ki egy 19.000 nő részvételével készített felmérésből.

Azokat a nőket, akik rendszeresen fogyasztanak bort, emiatt nem fenyegeti a hízás veszélye, szemben az absztinens társaikkal. Az eredményt kutatók azzal magyarázzák, hogy az alkohol a májban teljesen másképp bomlik le, mint ahogy azt eddig hitték. Így ahelyett, hogy zsírt képezne, hőenergiát termel, amivel hozzájárul a szervezet hőháztartásának egyensúlyához.

Lu Wang kutatócsoportja együtt dolgozott a brigham-i kórházzal és a boston-i női kórházzal is a felmérés ideje alatt. Nemcsak, hogy kikérdezték a 19.000 résztvevőt, de a következő 13 évben folyamatosan figyelték is az egészségüket. A megkérdezettek 38%-a mondta, hogy soha nem fogyaszt semmilyen alkoholt és éppen ebben a csoportban tapasztalták a kutatók a legtöbb súlygyarapodást. Ennek alapján a kutatók kijelentették, hogy minél több alkoholtartalmú italt – különös tekintettel a vörösborra – fogyasztanak a nők, annál kevesebbet híznak.

A kutatás vezetője igyekezett gyorsan leszögezni, hogy természetesen a mértékletesség ebben az esetben is kulcsfontosságú. Így azok, akik többet isznak, mint amennyire a szervezetnek szüksége lenne, ettől még ugyanúgy elhízhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik