Élet-Stílus

Játék nélkül nyert az Inter – videó

A Roma és a Milan gól nélküli döntetlennel játszott a listavezető Inter kezére, a Juventus Firenzében javított idei nem túl hízelgő mérlegén.

A Roma hazai környezetben gólnélküli döntetlent játszott a Milannal a Serie A 27. fordulójának szombat esti rangadóján. Habár a két csapat még akár a bajnoki címért is versenyben lehetne, egyik sem kockáztatott sokat a kifejezetten kevés helyzetet hozó, olykor unalmas összecsapáson.

A győzelemhez a Flamini által a középpályát uraló vendégek álltak közelebb, az első negyedóra kivételével remekül futballozó Ronaldinho Borriellóval és – Pirlo közreműködésével – Huntelaarral is majdnem gólt rúgatott. Szünet után Flamini, majd ismét Borriello következett, a rómaiak játéka azután került ismét közel azonos súlycsoportba, hogy Ranieri Tonit is pályára küldte.

Roma-Milan – összefoglaló:

A válogatott támadó több szabadrúgást is kiharcolt a milánói védők rovására, majd a hajrában Vucinic is meglépett, de hiába ívelt tökéletesen Pizarro, a montenegrói fejese célt tévesztett. A lombardok részéről Beckhamé és Huntelaaré, a rómaiakéról a mindvégig az ellenfél támadóival küzdő Riiséé volt az utolsó szó – mindhárman rontottak, különösen a norvég volt peches, hisz bombaerős löketét Abbiati alig piszkálta ki.

Firenzében két jobb formát is látott együttes csapott össze, s a hetet – szakvezetője, Alberto Zaccheroni szerint – kőkeményen végigedző Juventus már a 2. percben megalapozta győzelmét. Diego használta ki a lescsapdát, majd egy lövőcsellel becsapta Freyt.

Fiorentina-Juventus – összefoglaló:

A torinóiak ingatag védelme a 32. percben összehozta az egyenlítő találatot – Manninger és De Ceglie egymásra várt, ebből Marchionni profitált – de a hajrában a sokat kritizált Grosso Diego és Sissoko összjátéka után egy lapos lövéssel kiharcolta a győztes találatot.

serie A, 27. forduló

Roma-Milan 0-0
Olimpico, 61 ezer néző. Vezette: Tagliavento
Roma: Julio Sergio – Cassetti, Burdisso, Juan, Riise – De Rossi, Pizarro – Taddei, Perrotta, Baptista (Toni, 58.) – Vucinic.
Milan: Abbiati – Bonera, Nesta, Thiago Silva, Antonini (Abate, 71.) – Flamini (Beckham, 72.), Pirlo, Ambrosini – Huntelaar, Borriello (Inzaghi, 79.), Ronaldinho.

Fiorentina-Juventus 1-2 (1-1)
Artemio Franchi, 38 ezer néző. Vezette: Damato
Gól: Marchionni (32.), illetve Diego (2.), Grosso (69.)
Fiorentina: Frey – Comotto (De Silvestri, 79.), Felipe, Natali, Gobbi – C. Zanetti (Keirrison, 73.), Montolivo – Vargas (Bolatti, 57.), Jovetic, Marchionni – Gilardino
Juventus: Manninger – Zebina, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie (Grosso, 46.) – Sissoko (Poulsen, 75.), Felipe Melo, Marchisio – Diego, Candreva – Trezeguet (Iaquinta, 72.)

Az élcsoport:
1. Inter 58 pont (26 mérkőzés), 2. Milan 55, 3. Roma 52, 4. Juventus 44, 5. Palermo 43 (26 mérkőzés), 6. Napoli 41 (26), 7. Sampdoria 40 (26)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik