Élet-Stílus

Élre állt a Real – videó

A házigazda Real Madrid kétgólos hátrányból fordított a Sevilla ellen, s ezzel megelőzte az Almería otthonában pontokat vesztő Barcelonát.

A lehető legerősebb összeállítással kezdő Madrid annak a tudatában kezdett a Sevilla ellen, hogy a Barca botlott korábban – ám a Real a lehető legrosszabb módiban startolt: a 10. percben Capel baloldali beadása után Xabi Alonso a saját kapusát hozta kilátástalan helyzetbe.

A vendégcsapat rögtön visszaállt, ugyanakkor a hazaiak nehezen pörögtek fel, a 25. percben Marcelo révén veszélyeztették először Palop kapuját. Ezt követően viszont felgyorsultak a fővárosi akciók, Higuaín és Kaká is ígéretes szituációban rontott, míg a félidő utolsó kapura lövését C. Ronaldo „követte el”, Palop ezúttal is remekül hárított.

A Real a második félidő elején ugyanúgy bealudt, mint az elsőben. Dragutinovics szélről elvégzett szabadrúgása a teljes hazai defenzívát – élen Casilasszal – megtréfálta, így a Sevilla nyerő pozícióba került. Egy újabb kimaradt Kaká-ziccer után ismét Ronaldón volt a sor, s a portugál a 60. percben már nem hibázott, egy labdaszerzés után szépített.

Ha az első madridi gólhoz kellett egy óra, a másodikhoz elég volt négy perc; a bekapott gól ugyanis megfogta a Sevillát. A vendégvédelem előbb szerencsésen megúszott egy Guti-lövést – a középpályás megpattanó lövése a kapufát súrolva hagyta el a játékteret – ám a következő szögletből Ramos egyenlített egykori klubja ellen.

Real Madrid-Sevilla – összefoglaló:

2-2 után már csak egy csapat volt a pályán – a Sevilla minden energiáját a védekezésre fordította. Ramos, majd Higuaín is hibázott, az argentin ráadásul egy újabb kapufával. Úgy tűnt, a hősiesen bekkelő Sevillának összejöhet az egy pont – ám a találkozó hangulatához illően végül egy szerencsétlen góllal vesztett: az addig remeklő Palopról kipattant Higuaín fejese, s az arra sertepertélő Van der Vaart a kapuba helyezett.

A Real jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte az Almería otthonában 2-2-őt játszó címvédőt. A mindent egy lapra feltevő kiscsapat rohamozása két gólt ért – a liga egyik legmegbízhatóbb védője, Puyol mindkettőben vastagon benne volt.

A 12. percben a középhátvéd feleslegesen mentett szögletre, s a sarokrúgás után Soriano kanyarintását a katalán védőt megelőző Cisma fejelt Valdes hálójába. Szűk egyórányi játék után a korábban a gólvonalról is mentő Puyol ismét hibázott, Guilherme beadása után saját kapujába továbbított. A két „Puyol-gól” között azért történt egy s más. A 26. percben a játékvezető a lelátóra száműzte a magából kikelő Guardiolát, míg a játékrész hajrájában Messi egyenlített egy parádés szabadrúgással.

Almería-Barcelona – összefoglaló:

A kis argentinon nőtt a nyomás, ugyanis 2-1-es hazai vezetésnél Ibrahimovicot is Guardiola után küldte a bíró (a svéd úgy rúgta fel Cismát, hogy a labda a közelben sem volt), a gól- és emberhátrányba kerülő bajnok becsületét viszont ismét megmentette a kis argentin; a 66. percben egy kipattanó után lőtt Diego Alves kapujába. A katalánok hiába próbálkoztak becsülettel a fennmaradó időben, újabb gólt nem sikerült elérniük, így teret vesztettek a bajnokságban.

primera división, 25. forduló

Real Madrid-Sevilla 3-2 (0-1)
Santiago Bérnabeu. Vezette: Iturralde González
Gól: C. Ronaldo (60.), Sergio Ramos (64.), Van der Vaart (91.), illetve Xabi Alonso (öngól, 10.), Dragutinovics (53.)
Real: Casillas – Ramos, Garay, Raúl Albiol, Arbeloa (Van der Vaart, 55.) – Lass’ (Guti, 55.), Xabi Alonso, Marcelo – Kaká (Raúl, 75.), Cristiano Ronaldo – Higuaín.
Sevilla: Palop – Konko (Adriano, 20.), Stankevicius, Dragutinovics, Navarro – Jesús Navas, Fazio, Zokora, Capel (Kanouté, 46.) – Perotti – Negredo (Duscher, 75.).

Almería-Barcelona 2-2 (1-1)
Juegos Mediterráneos, 22 ezer néző. Vezette: Clos Gómez
Gól: Cisma (11.), Puyol (öngól, 56.), illetve Messi (41., 66.)
Kiállítva: Ibrahimovic (59.)
Almería: Diego Alves – Chico, Pellerano, Cisma – Juanma, M’Bami, Bernardello, Guillerme (Goitom, 66.) – Soriano – Piatti (Bernal, 90.), Crusat (Kalu Uche, 74.).
Barcelona: Valdes – Dani Alves, Puyol, Milito, Maxwell – Xavi, Touré Yayá (Busquets, 72.), Iniesta – Messi, Ibrahimovic, Pedro.

Deportivo-Tenerife 3-1 (1-1)
Gól: Rodríguez (33.), Guardado (55.), Colotto (67.), illetve Juanlu (17.)

Az élcsoport:
1. Real Madrid 62 pont (67-20), 2. Barcelona 62 (61-16), 3. Valencia 46 (24 mérkőzés), 4. Sevilla 43, 5. Deportivo 41, 6. Mallorca 40 (24), 7. Bilbao 37 (24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik