Élet-Stílus

Szávay nem bírt Cibulkovával

Az ötödik helyen rangsorolt Szávay Ágnes számára a negyedöntőben ért véget a Monterreyben zajló tenisztorna, miután három játszmában kikapott a szlovák Dominika Cibulkovától.

A magyar játékos egy hete, Acapulcóban is a nyolc között búcsúzott, ám akkor combsérülése miatt volt kénytelen volt idő előtt befejezni a szlovén Polona Hercog elleni meccsét, most pedig három szettben vereséget szenvedett a világranglistán nála két hellyel előrébb álló Cibulkovától. Holott Szávay jól kezdett, a hatodik játékban elvette ellenfele adogatójátékát, csakhogy a szlovák lány azonnal brékelt, ugyanakkor a folytatásban már egyetlen gémet sem nyert, így Szávay 6:3-mal előnybe került.

Cibulkova ugyanilyen arányban hozta a második szettet, miután 2:2-es állás után zsinórban három gémet nyert, és ezek után Szávay csak szépíteni tudott. A 21 éves magyar a harmadik szettben 0:2 után ugyan egyenlített, de ismét elveszítette a szervajátékát, majd 5:2-nél Cibulkova már a továbbjutásért püfölte a labdákat.

Jóllehet, Szávay meccslabdát hárítva szépített, ezzel együtt a 20 éves szlovák lány jutott az elődöntőbe (amely során honfitársával, Daniele Hantuchovával játsszik majd), egyszersmind a szemszögéből 2-3-ra alakította a Szávayval szembeni mérlegét.

Monterrey, női torna, negyeddöntő:
Cibulkova (szlovák, 4.)–Szávay (magyar, 5.) 3:6, 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik