Élet-Stílus

Cameron nem bánná, ha legyőzné az exe

Az Avatar rendezője egy közelmúltban adott interjújában kifejtette, nem viselné meg, ha volt felesége nyerné a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat vasárnap.

Kathryn Bigelow, a rendező exe A bombák földjén című iraki háborús drámával iratkozott fel az esélyesek listájára. A sors iróniája, hogy filmjének a bombasiker Avatart kell legyőznie, amit éppen Cameron jegyez. Az 55 éves rendező, aki amúgy már 5-ször nősült, két évig élt házasságban Bigelow-val 1989 és 1991 között.

„Ellene veszíteni szerintem laza lenne. Kathryn eddig még nem kapta meg azt az elismerést, amit amúgy már rég kiérdemelt.” Ami azt illeti, a rendezőnő már begyűjtött egy rangos díjat a filmjéért, hiszen a Brit Akadémia által kiosztott legjobb rendezőnek járó díjat (a BAFTA-t) már átvette. Cameron erre is reagált: „Tudom, hogy egy dolgot akar igazán, és ezt nem mint rendezőnő szeretné. Amit akar, hogy ő lehessen a legjobb rendező. Remélem sikerül neki.”

Cameron és Bigelow filmje a vasárnapi gálán egyelőre teljesen egyforma esélyekkel indul, hiszen az Akadémiai-díjra mindkét alkotás 9-9 kategóriában kapott jelölést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik