Élet-Stílus

Vége Owen szezonjának

Michael Owen, a Manchester United aranylabdás támadója ebben a szezonban már nem léphet pályára.

A játéktudása mellett a sérülékenységéről is híres futballista a vasárnapi, Aston Villa elleni győztes Ligakupa-döntőn sérült meg. Egyenlítő gólja után nem sokkal le kellett cserélni, és péntekre kiderült, a térdsérülése súlyosabb a reméltnél, elkerülhetetlen a műtét, így legfeljebb a következő szezonban lesz majd ismét bevethető állapotban.

Ezt azt is jelenti, hogy Owennek végképp le lesz számolnia a világbajnoki szereplésről szövögetett álmairól. „A sérülése komolyabb, mint azt elsőre gondoltuk, és számára ez rettenetes csapás” – nyilatkozta Sir Alex Ferguson, az angol bajnok idős menedzsere.

Ligakupa-döntő: Aston Villa-MU 1-2


„Élveztem minden percet, amit ennél a csapatnál töltöttem, eltökélt vagyok, és ígérem, csúcsformában térek vissza a következő szezon kezdetén” – magyarázta a korábban a Liverpoolban, a Real Madridban és a Newcastle Unitedben is megfordult 30 éves támadó.

Owen – aki tavaly nyáron két évre szóló szerződést kötött Manchesterben – kilenc gólt szerzett a „vörös ördögök” mezében, beleértve a City elleni rangadó hosszabbításában szerzett győztes gólját, valamint a Wolfsburg elleni BL-meccsen elért mesterhármasát is.

Egy másik Owen futballozhat

Közel másfél év után ismét pályára léphet Owen Hargreaves, a Manchester United középpályása. A válogatott futballista 2008 szeptemberében játszott utoljára, azóta mindkét térdét kétszer operálták íngyulladás miatt, s a szigetországi sajtóban már biztosra vették, hogy a 29 esztendős labdarúgó pályafutása véget ért – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik