Élet-Stílus

Szétválasztják a szerelmes kollégákat

Rossz híre van a kollégák közti románcoknak, pedig természetes, hogy olyan helyen találunk párra, ahol életünk nagy részét töltjük. Néhány nemzetközi cég mégis szabályokkal tiltja el egymástól a szerelmeseket.

Egy német felmérés bebizonyította, hogy a munkahelyi románcok -rossz hír ide vagy oda – virágoznak. Mutatja ezt az eredmény is, ami szerint a németek 17%-a a munkahelyén ismerte meg egykori vagy mostani párját. Valami gond azonban biztos van ezekkel a kapcsolatokkal, hiszen az amerikai Wal-Mart és a Honeywell is komoly szabályozással tartja kordában a munkahelyi kapcsolatokat.

Egy svájci pszichológusnő, Brigitte Clasen leszögezi, egyáltalán nem csoda, ha az emberek a munkahelyükön esnek szerelembe, hiszen ott töltjük a legtöbb időt. Hozzátette nem ért egyet azzal, hogy a kezdődő románcot a kollégák elől titkolni próbálják az érintettek, hiszen ez előbb-utóbb a kapcsolat fejlődésével párhuzamosan már úgy is nyilvánvaló – a titkolózás pedig ezzel együtt kínos – lesz. A szakértő szerint a helyzet orvoslásához elegendő annyi, hogy az érintett felek betartják a szabályokat és visszafogják magukat.

Ennek ellenére sok cégnél még mindig nem nézik szívesen, ha a közvetlen kollégák egyre intimebb közelségbe kerülnek egymáshoz, így írott-íratlan szabályokkal próbálják elejét venni a kínos helyzeteknek. Ilyen többek között az IBM cég, ahol előírás, hogy egy team-en belül nem lehet kapcsolatot létesíteni. És ha valaki mégis szerelembe esne? A cég ilyen esetben a pár egyik tagjának egy másik részlegnél keres helyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik