Élet-Stílus

Szávay a nyolc között

Szávay Ágnes bejutott a Monterreyben zajló női tenisztorna negyeddöntőjébe, miután három szettben legyőzte a német Anna-Lena Grönefeldet.

A 21 éves magyar játékos kiválóan kezdett, 3:0-ra is vezetett, majd 4:1 után másodszor is sikerült elvennie a világranglista 60. helyén álló Anna-Lena Grönefeld adogatójátékát, és 6:1-gyel került lépéselőnybe. A folytatásban is pontosan és jól játszott, a brékelőnye azonban 4:3-nál „elpárolgott”, miután Grönefeld a találkozó során először, amúgy egyben utoljára elvette a szervajátékát; végül a rövidítés döntött – a 24 éves német javára.

A világranglistán 31., a tornán ötödikként rangsorolt magyar lány ugyanakkor a harmadik szettben hamar döntésre vitte a dolgot, s csak egy gémet engedett ki a kezéből, azt is biztos vezetésnél, 5:0-ás állásnál. Az 1 óra 56 percig tartó meccs során kereken tíz ászt szerváló Szávay Ágnes az elődöntőbe kerülésért péntek éjféltől játszik a negyedik helyen kiemelt szlovák Dominika Cibulkovával, aki ellen az örökmérleget tekintve 3-1-re vezet.
Monterrey, női torna, 2. forduló:
Szávay (5.)-Grönefeld (német) 6:1, 6:7 (4-7), 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik