Élet-Stílus

Mobilgyártó lett a Microsoft

Azonnal két okostelefonnal is hadba szállna a redmondi óriásvállalat.

A piacon egy ideje keringő pletykákat a Reuters cégen belüli informátorra hivatkozva most konkrétumokkal erősítette meg. Úgy tűnik, a Microsoft már késő tavasszal vagy nyáron piacra dob két, saját fejlesztésű okostelefont. Az értesülés szerint az USA legnagyobb szolgáltatója, a Verizon Wireless fogja forgalmazni a készülékeket. A Project Pink néven futó fejlesztéssel a MS elsősorban azokat a felhasználókat kívánja meghódítani, akik gyakran használják mobilról is a közösségi oldalakat – írja a www.bitport.hu.

A Microsoft a mobilpiacon eddig elsősorban operációs rendszerével volt jelen, de itt az utóbbi időben erős konkurenciára talált az Apple és a Google személyében. Az alapvetően szoftverfejlesztőként számon tartott vállalat ugyan már most is rendelkezik készülékkel, de a Sharp által gyártott Sidekick csak úgy került a portfolióba, hogy a Danger start-up vállalkozást felvásárolta a Microsoft.
A Gizmodo oldalán, ahol szeptemberben már megjelentek a projektről fotók, közben folyamatosan látnak napvilágot a kiszivárogtatott információk és fotók. Egy reklámkép megerősíti, hogy első körben a Verizon lesz a forgalmazó.

Mobilgyártó lett a Microsoft 1A már működőképes készülékről készült felvételek és a szintén a Gizmodo birtokába jutott beépített szoftver alapján a Zune, a Facebook, a Twitter, a Yahoo és természetesen a Windows Live egyaránt kiemelt szerepet kap az okostelefonban. A találgatások rögtön megindultak a legfontosabb kérdést illetően: vajon milyen operációs rendszer fut majd a készülékeken? A képek tanúsága szerint ugyanis nem a Windows Phone 7-ről van szó, hacsak a vadonatúj mobil operációs rendszer nem rejtőzik egy megváltoztatott felhasználói felület mögött.

Úgy tűnik, az amerikai debütálás mellett már látszanak a nyomai annak, hogy európai és ázsiai piacokon is megjelenhet a két eszköz. Ennek pontos dátumáról és mikéntjéről természetesen még semmilyen információ nem áll rendelkezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik