Élet-Stílus

Lesen a lesszabály?

Sepp Blatter a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIA) elnöke a hírek szerint kész változtatni az egyre több vitát kirobbantó lesszabályon – darázsfészekbe nyúlhat.

Blatter a héten felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) elnökével, Leandro Negrével. Az ok: a jégkorongban több változtatáson is áteső lesszabály megreformálása óta a játék élvezhetőbb lett, s a kérdéses szituációk száma is csökkent.

A Sky Sportsnak nyilatkozó Negre szerint csupán tapogatózó lépésekről van szó, s jelezte azt is, ami a hokiban bevált, nem biztos, hogy alkalmazható a labdarúgásban is.

„Több kérdést is feltett azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással volt a szabályváltoztatás magára a játékra, és milyen volt az elfogadottsága. Úgy érzem, nem vont le végső következtetéseket, ám az feltűnően érdekelte, hogyan hajtottuk végre az újításokat.”

A játék felgyorsulásával már az ezredfordulóra nyilvánvalóvá vált, hogy a labdarúgásban szükség lesz a szabályok illetve a játékvezetői ténykedés mikéntjének megváltoztatására. A nézetek eltérnek: egyesek a játékvezetői közreműködők számszerű növelésével, mások a videó-bíró bevezetésében vélik felfedezni az előrelépést.

Egyelőre egyik felfogás sem kapott széleskörű támogatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik