Élet-Stílus

Kétgólos magyar vereség Rietiben

Az olasz kisvárosban kétgólos vereséget szenvedett az U21-es labdarúgó-válogatott. A győztes olaszok átmenetileg megelőzték a magyarokat a 3-as Eb-selejtezőcsoportban.

A magyar együttes jól kezdte a találkozót, a visszavontabban játszó Koman több alkalommal is jó labdákkal szolgálta ki a társakat, igaz, a felálláson már ekkor is játszott, a piros mezesek pontot védeni és nem nyerni jöttek Olaszországba.

A széleken a párharcok nagy többségét a kékek nyerték, elsősorban az Okaka-Balotelli duónak köszönhetően. Az olaszok pár jobboldalon futtatott támadás kudarca után elsősorban a gyengébbnek ítélt magyar jobbszárnyon vezették támadásaikat, s egy ilyen során Okaka a behátráló Debreceni kontójára tisztán lőhetett, csavart labdája Gulácsit is becsapta.

A félidő hajrájára mindkét gárda lassított a tempón, viszont kiderült, Egervári Sándor az elégedetlenebb, a magyar szakvezető ugyanis szünetben módosított a felálláson: a középpályát átszervezve lehozta az olasz védőket ugyan többször is megzavaró, ám a védekezésben nem villogó Gosztonyit, s helyette Varga Rolanddal próbálta erősíteni csapatát.

A második félidőben ennek ellenére továbbra is inkább az olaszok elképzelései valósultak meg, viszont a hazai támadások is vesztettek élükből. Koman átlövési kísérlete után a másik oldalon Okaka maradt le egy gólt érő De Silvestri átadásról, majd nem sokkal később megfogyatkoztak a vendéglátók; Bolzoni vesztette el a fejét. A francia játékvezető hét perccel később Kádárnak is felmutatta a pirosat, így tíz a tíz ellen folytatták a csapatok.

Az olaszok támadásban maradtak, s erőfeszítéseiket a 81. percben siker koronázta. A sokadik Balotelli-De Silvestri akció után a védők röviden – és középre – mentettek, s a kipattanóra lecsapó Marrone egy helyezett lövéssel megduplázta az előnyt. A maradék időben a magyarok immár a támadásra is koncentráltak, de hiába húzódott vissza a Casiraghi-csapat, átlövéseken kívül nem születtek magyar helyzetek. Egy alkalommal Koman, majd Futács is próbálkozott, gól nem lett belőle.

Az olaszok sikerükkel ugyan megelőzték Egervári Sándor együttesét, de vesztett pontokat illetően még mindig – az olasz-magyar párharcot pont 50 százalékkal (3-3 pont, 2-2-es gólkülönbség) letudó – magyarok állnak jobban.
A csoport éllovasa jelenleg Wales.

u 21-es eb-selejtező, 3. csoport

Olaszország-Magyarország 2-0 (1-0)
Rieti, Centro d’Italia stadion. Vezette: Turpin (francia)
Gól: Okaka (25.), Marrone (81.)
Kiállítva: Bolzoni (66.), illetve Kádár (73.)
Olaszország: Mannone – De Silvestri, Ariaudo, Ogbonna, Bellusci – Schelotto (Mustacchio, 78.), Poli, Bolzoni, Borini (Marrone, 69.) – Balotelli (Di Gennaro, 89.), Okaka.
Magyarország: Gulácsi – Lázár, Debreceni, Korcsmár, Kádár – Gosztonyi (Varga R., 46.), Varga J., Elek, Koman – Lencse (Kulcsár, 72.), Futács.
A magyar válogatott legközelebb, augusztus 11-én Bosznia-Hercegovinában vendégszerepel.
Luxemburg – Bosznia-Hercegovina 0-1
A csoport állása:
1. Wales 13 pont (14-5, 6 mérkőzés), 2. Olaszország 10 (8-5, 6), 3. Magyarország 9 (7-4, 5), 4. Bosznia-Hercegovina 7 (4-5, 5), 5. Luxemburg 4 (2-16, 8)
A tíz csoportelső és a négy legjobb második helyezett jut tovább. A 14 csapat októberben oda-visszavágóval dönti el, melyik hét gárda vehet részt a házigazda dánok mellett a 2011-es kontinensviadalon. Ez a torna egyben olimpiai selejtező is lesz, az Eb négy legjobbja kvalifikálja magát a 2012-es londoni játékokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik