Élet-Stílus

Jeff Bridges komoly Oscar-esélyes

Eddig négyszer indult már a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjért Jeff Bridges és sokak szerint idén ő lesz az, aki átveheti majd az aranyszobrot.

Jeff Bridges nagy abban, hogy vesztes karaktereket játsszon el. Nincs ez máshogy a Crazy Heart című alkotással sem, amelyben egy lecsúszott country énekest játszik. A karakter megformálása annyira hitelesre sikeredett, hogy meghozta Bridgesnek az ötödik Oscar jelölést. Sokan teljesen biztosak abban, hogy ezt a szobrot most haza viszi, erre többek közt Amerika kedvenc és legmegbízhatóbb kritikusa, Rogert Ebert is utalt a közelmúltban.

Mindentől függetlenül a Kodak Színház előtti vörös szőnyeg a nők terepe: jól bevált márkák sokadjára masíroznak majd végig rajta, mint Kate Winslet, Penélope Cruz vagy Sandra Bullock. Ám Mo’Nique vagy Gabourey Sidibe jelenléte is már arra utal, hogy a jó öreg Hollywood bizony változik: az álomgyárban újradefiniálják az ideált és ez már a férfiakat is érinti. A jól szituált, sikeres karaktereknek teret kell adniuk azoknak, akik komoly megpróbáltatásokon mentek keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik