Élet-Stílus

Olaszország-Magyarország 2-0

A magyar U 21-es válogatott méretes feladat előtt állt, hisz a győri 2-0-s győzelem után jó lett volna, ha az idegenbeli találkozót követően is maga mögött tarthatta volna az olasz válogatottat. Nem sikerült, de legalább egyenlően jött ki a párharcból.

90+3. perc: vége a mérkőzésnek. A hosszabbítás után Turpin lefújta a mérkőzést. A két kiállítást követően a magyar csapat magához ragadta a kezdeményezést, ám nem sikerült szépíteni. Így a két csapat azonos pontszámmal és gólaránnyal zárta a kettős párharcot; a végelszámolásnál ez akár döntő lehet (a walesi 4-1-es vereség ismeretében). Az olaszok megelőzték a tabellán az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó magyar csapatot.

83. perc: Lázártól Komanhoz került a labda, lövése azonban nem volt a legsikeresebb. Nem sokkal később Futács próbálkozott messziről – s alig tévesztett célt.

81. perc: növelte előnyét a házigazda. A jobb szögletzászlótól befele cselező Balotellitől De Silvestrihez került a labda. A Fiorentina hátvédje középre emelt, s a labda Lázárról épp az érkező Marrone elé került. A középpályás 20 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-0).

76. perc: Egervári Sándor is belenyúlt a meccsbe – Lencse helyett Kulcsár lépett pályára.

73. perc: Kádár felrúgta Balotellit, s Turpin őt is az öltözőbe küldte.

69. perc: Casiraghi reagált. A támadóbb felfogású Borinit Marrone váltotta.

66. perc: megfogyatkoztak az olaszok! Bolzoni Varga Roland elleni kemény belépője után visszaszólt a játékvezetőnek, aki felmutatta neki a piroslapot.

65. perc: nagy olasz helyzet maradt ki. Balotelli áthámozta magát a jobboldalon, s bár elesett, De Silvestri folytatta az akciót. Az ötösről keresztbe ellőtt labdájáról alig maradt le Okaka.

62. perc:
egy mellézúgó Koman-átlövést követően az ellentámadás során ide-oda pattogott a labda a magyar tizenhatos előterében, a védők összezártak Borini előtt, aki átesett a lábukon. A francia játékvezető továbbot intett; helyesen.

56. perc: Varga József kavargatott a középpályán, majd a balra mozgó Koman elé tálalt. A középpályás labdaátvételével becsapta Schelottót, aki felrúgta. Sárgalap. A 25 méteres szabadrúgást Lencse messze előtte a bal kapufa mellett.

52. perc: Okaka ezúttal a jobboldalon tűnt fel, átlépett a tizenhatos vonalon, s egy csellel becsapta Kádárt, viszont a középső védők szögletre rúgták a labdát.

49. perc: Koman remekül vette észre az előrehúzódó Lázárt, a hátvéd egy csel után betört, a védők szögletre mentettek.

46. perc: ismét útjára indult a labda. A magyar csapatban Varga Roland vette át az első félidőben meglehetősen aktív Gosztonyi helyét.

45. perc: vége az első félidőnek. Mezőnyben a magyarok ugyan méltó ellenfelei a házigazdáknak, viszont a kapura kevés veszélyt jelentenek. A házigazdák, elsősorban Balotelli meglátásaiban bízva, többször a magyar védők mögé kerültek.

41. perc: Balotelli szabadrúgása irányt tévesztett Vargán – nem lett veszélyes. A hajrára ismét kiegyenlített lett a küzdelem. Két perccel később ismét az interes állt a labda mögé, szöglete után De Silvestri hat méterről fejelt mellé.

35. perc: érdekes, hogy Balotelli némileg visszahúzódva mély labdákkal keresi a társait. Egy újabb kiugratása Okaka felé már nem lepte meg a magyarokat, Gulácsi könnyedén tisztázott.

28. perc: vérszemet kaptak a kék mezesek. Balotelli cselezgetett a kezdőkörben, a baloldalon ellépő Borini elé tálalt, a középpályás elől azonban a kifutó Gulácsi tisztázott.

25. perc: vezetést szereztek az olaszok. Okaka a balösszekötő helyén egyedül maradt, Debreceni behátrált, így a támadó a bal alsó sarokba csavart (1-0).

23. perc: nagy helyzetet hagytak ki a házigazdák. Balotelli emelt be balról, Okaka rosszul érkezett fejelni, de a pattogó labda így lett jó, Schelotto közeli ziccerét viszont Gulácsi bravúrral fölé tenyerelte.

18. perc: Futács lapos, de nem túl erős lövését védte Mannone.

15. perc: az első komolyabb olasz támadás. A baloldalról Borini húzódott befelé, Okaka előtt viszont mentett Korcsmár, a másik oldalon Gosztonyi futott el az alapvonalig, az ötösnél érkező Futács elől az utolsó pillanatban tisztáztak az olasz bekkek.

11. perc: a házigazdák az első negyedóra végéhez közeledve egyelőre tanácstalanoknak tűnnek. Okaka ugyan megugrott a jobb szélen, de Kádár tisztázása után Borini szöglete sem volt veszélyes.

7. perc: szabadrúgáshoz jutottak a magyarok. Odalett, az első öt perc a veszélyesebb helyzetet kidolgozni nem tudó olaszoké volt.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés

U 21-es Eb-selejtező

Olaszország-Magyarország 2-0 (1-0)
Rieti, Centro d’Italia stadion. Vezeti: Turpin (francia)
Gól: Okaka (25.), Marrone (81.)
Kiállítva: Bolzoni (66.), illetve Kádár (73.)
Sárga: Schelotto (56.), illetve Lázár (36.)
Olaszország: Mannone – De Silvestri, Ariaudo, Ogbonna, Bellusci – Schelotto (Mustacchio, 78.), Poli, Bolzoni, Borini (Marrone, 69.) – Balotelli (Di Gennaro, 89.), Okaka Chuka. Szövetségi kapitány: Pierluigi Casiraghi.
Magyarország: Gulácsi – Lázár, Debreceni, Korcsmár, Kádár – Gosztonyi (Varga R., 46.), Varga J., Elek, Koman – Lencse (Kulcsár, 72.), Futács. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Cserék
Olaszország: Perin, Angella, Bianco, Marilungo
Magyarország: Megyeri, Pintér, Szabó, Gyömbér, Simon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik