Élet-Stílus

Johnny Depp népszerűsítheti Cornwallt

Nagy lehetőséget kapott Anglia legszegényebb megyéje azzal, hogy ha minden jól megy, épp ott forgat majd a Karib tenger kalózainak stábja.

Cornwall nem sokat szerepelt eddig a híradásokban, ha mégis, akkor annak roncsok, aknák, forgalmi dugók, vagy Hoorah Henry ámokfutása volt az oka. Jól jön tehát a megye hírének a szóbeszéd, miszerint Jerry Bruckheimer és stábja Anglia ezen csücskét választotta forgatási helyszínül.

A Johnny Depp-mánia ettől függetlenül önmagában még nem garantálja a sikert. Cornwall már korábban is szerepelt filmekben, többek között az ismert James Bond-sorozat Halj meg máskor című darabjának is helyszínéül szolgált: ÁM ez a néhány szereplés finoman szólva sem lendítette fel a környék turizmusát. Persze az, hogy most Jack Sparrow kapitány személyesen látogat majd hozzájuk, már önmagában is az évtized legnagyobb kultúrális attrakciója. Ez még akkor is így van, ha a végleges filmben a készítők a Cornwallban készült felvételeket mégiscsak a napsütötte Hawaii-in készült képekre cserélik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik