Élet-Stílus

Elengedték a Pozsonyban letartóztatott drukkereket

Már szabadon engedték azt a két magyar állampolgárságú szurkolót, akit a szombati Slovan–DAC élvonalbeli labdarúgó- mérkőzés után tartóztattak le Pozsonyban - jelentette kedden az Új Szó című szlovákiai magyar napilap.

Az újság szerint az egyik drukkert azzal gyanúsítják, hogy megdobott egy rendőrt. Két fiatalt tartóztattak le, de időközben egyiküket átminősítették tanúvá.

A másik ellen az a vád, hogy egy intézkedő rendőrt megdobott valamilyen ismeretlen tárggyal; az érintett magyar állampolgár ezt tagadta, panaszt tett, s ezzel ügyészségi szintre került az ügy” – mondta a lapnak Farkas Géza pozsonyi magyar konzul. Mindkét magyar állampolgár már elhagyta Szlovákiát.

“A kamerarendszernek köszönhetően a rendőrség három Slovan-szurkolót és két dunaszerdahelyi drukkert szűrt ki” – tájékoztatta a lapot Zdeno Roman, a Slovan Bratislava labdarúgóklub technikai igazgatója. Szerinte a szombat délutáni mérkőzés után a két szurkolótábor tagjai kölcsönösen dobálták egymást. A dunaszerdahelyi szurkolók azonban a rendőri brutalitásra panaszkodnak.

„Amikor kintről elkezdtek bennünket kövekkel dobálni, néhányan közülünk feldühödtek, és ledöntöttek egy ingatag mobilkordont. Ezt látván a rendőrök valószínűleg azt hitték, hogy ki akarunk törni a stadionból, ezért befutottak, és ütöttek-vágtak mindenkit. Az egyik szurkolótársunk a rendőrök elől menekülve elesett, őt fektében fejbe vágták gumibottal. A barátját, aki segíteni próbált neki, mellbe rúgták. Aztán a rendfenntartók a Slovan-drukkereket bekergették a mi őrizetlenül hagyott buszaink közé. Ekkor törték be két busz ablakát” – mondta Nagy Marián, a dunaszerdahelyi Yellow Blue Supporters szurkolói klub elnöke.

A mérkőzés után elterjedt a hír, hogy az egyik DAC-szurkoló kórházba került. Horváth Zoltán, a dunaszerdahelyi kórház igazgatója ezt megerősítette, de hozzátette, hogy a drukker hétfőn délután hazamehetett – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik