Élet-Stílus

A ravasz férfiak hűségesebbek

Érdemes körbenézni az okos férfiismerősök között azoknak a nőknek, akik hosszú távú kapcsolatot keresnek. Brit kutatók rámutattak ugyanis, hogy a magasabb IQ hűségesebb partnert feltételez.

Több ezer tesztalannyal végezték brit kutatók azt a kutatást, ami arra a kérdésre kereste a választ, hogy mennyiben függ össze a férfiak esetében az IQ, illetve a monogámia. A kutatók már a vizsgálat elején biztosak voltak benne, hogy ez az összefüggés a nők esetében egyáltalán nem áll fenn.

Az eredmények ezzel együtt arra engednek következtetni, hogy a férfiak hűsége lépésről-lépésre, az evolúciós fejlődésnek köszönhetően alakult ki. A vizsgálat bizonyítja, hogy az intelligens férfiak nagyobb hangsúlyt fektetnek a monogámiára, mint kevésbé agyafúrt társaik. A mai, egyenlőségre alapuló társadalmunkban pedig épp ezek a férfitípusok tudnak majd érvényesülni. Ennél a pontnál jön be a képbe az intelligencia kérdése: hiszen az, hogy valaki képes legyen megváltoztatni a bevett magatartásformát komoly intelligenciát feltételez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik