Élet-Stílus

Kilenc emberrel küzdött a Valencia – videó

A kettős emberhátrányba kerülő Valencia kevésnek bizonyult a madridi Vicente Calderónban. A korábban a kiesés által fenyegetett Atlético már a nemzetközi porond felé kacsingat.

A madridiak kezdeti rohamait kibekkelő, s kontrákra spekuláló Valencia remekül kezdett a fővárosban, a 20. percben a tizenhatosra betörő Silva ellen nem védekeztek a hazaiak, s a középpályás élt a lehetőséggel.

Nyolc perccel később viszont Marchena kezezett a tizenhatoson belül, s hosszas tanakodás után a játékvezető büntetőt ítélt, egyben lezavarta a vendégek védőjét.

Forlán értékesítette a büntetőt. A hazaiak támadásban maradtak, ám fölényük csak a hajrára érett be. A 78. percben Simao szöglete után az addig három ziccert is kihagyó Agüero (képünk) szerzett vezetést, a találkozó viszont nem ekkor, hanem öt perccel később dőlt el: Pérez Burrull ugyanis Miguelt is kiállította, s kilenc ember ellen Forlán, majd az Agüerót váltó Jurado is betalált.

Atlético-Valencia – összefoglaló:

Az Atlético már a 11. helyen tartózkodik, az utolsó, nemzetközi szereplést biztosító pozíciótól már csak 8 pont választja el. A Valencia megtartotta harmadik helyezését.

primera división, 24. forduló

Atlético-Valencia 4-1 (1-1)
Vicente Calderón, 52 ezer néző. Vezette: Pérez Burrull
Gól: Forlán (30., 86., előbbit 11-esből), Agüero (78.), Jurado (90.), illetve Silva (20.)
Kiállítva: Marchena (28.), Miguel (83.)
Atlético: De Gea – Valera, Perea, Ujfalusi, Antonio López – Reyes, Tiago, Assuncao (Raúl García, 86.), Simao (Salvio, 88.) – Forlán, Agüero (Jurado, 79.).
Valencia: César – Miguel, Marchena, Dealbert, Alexis – Banega, Fernandes; Joaquín (Pablo Hernández, 57.), Silva, Mata (Maduro, 33.) – Villa (Domínguez, 70.).

Sevilla-Bilbao 0-0
Kiállítva: Romaric (53., Sevilla)

Az élcsoport:
1. Barcelona 61 pont, 2. Real Madrid 59, 3. Valencia 46, 4. Sevilla 43, 5. Mallorca 40, 6. Deportivo 38, 7. Bilbao 37,…11. Atlético 30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik