Élet-Stílus

Elbukott az utolsó magyar Vancouverben

Bene Márton volt az utolsó magyar fellépő a vancouveri olimpián, műlesiklásban indult, de az első futamban kiesett, így búcsúzott.

Bene Márton, aki korábban óriás-műlesiklásban a 71. helyen végzett, az alpesi sí utolsó versenyszámában, műlesiklásban is rajthoz állt, de – 48 társához hasonlóan – már az első futamban kiesett. A 23 éves magyar sportoló a második „menetben” így már nem volt érdekelt, jobb híján nézőként követhette figyelemmel azt, hogy az olasz Giuliano Razzolinak sikerült megőriznie az első futamban szerzett előnyét a versenyben, amelyet a 102 indulóból végül 48 síző fejezett be, azaz teljesítette kétszer a whistleri pályát.

Bene kiesésével a magyarok számára véget ért a vancouveri olimpia. A mieink a gyorcskorcsályzó Huszár Erika (6.) és a női váltó (5.) révén két alkalommal végeztek pontszerző helyen Vancouverben, hozták, amit tudnak, összességében tisztességgel helytálltak az idei téli olimpián. Az ötkarikás sikerekben nekünk, magyaroknak rendszerint nyáron van részünk. A nyári játékokon eddig 160 aranyérmet nyertünk, a télin eddig egyet sem – hiába no, nem sílécre, bobra vagy szánkóra pattant nemzet a magyar.
A magyarok vancouveri eredményei

Ajánlott videó

Olvasói sztorik