Élet-Stílus

A Mercedesnek jól jött az eső

Saját erőből eddig nem sikerült, de a korán érkező eső miatt szombaton a Mercedes GP és Nico Rosberg zárt az élen a barcelonai teszten.

Mivel a mercedeses Nico Rosberg rögtön a nap elején gyors körökkel kezdett, így a Barcelonába bő egy óra után megérkező esőnek köszönhetően ő is marad a leggyorsabb a zárásig az utolsó előtti téli tesztnapon.

A német csapat eddig nem járt a csúcson, Rosberg mai ideje pénteken is elég lett volna a harmadik helyre.

Rosberg és szinte az egész mezőny hosszú etapokkal, nagyrészt verseny-szimulációkkal foglalkozott, ez és a kétszer eleredő eső nem is engedett kimagasló időket, bár az utolsó percekben többen is próbálkoztak ilyesmivel.

Rosberg mögött 3 “B” sorakozik: a Toro Rossó-s Sebastien Buemi és a mclarenes világbajnok, Jenson Button ugyanannyi körből gyakorlatilag ugyanazt hozta ki, míg a pénteken leggyorsabb Williamst Rubens Barrichello a negyedik helyig hozta fel. Délután egyébként a mercedeses német és Buemi miatt is le kellett állítani egyszer-egyszer a gyakorlást, amikor az autóik leálltak a pályán – ugyanígy járt két perccel a vége előtt Barrichello is, aki ezzel gyakorlatilag le is zárta a napot.

Másokhoz hasonlóan a Ferrari is szimulációt végzett, a nap végén Felipe Massa elégedetten nyilatkozott: “Minden probléma nélkül végeztünk a programmal, sikerült jobban kiismernünk a gumik viselkedését különböző üzemanyag-mennyiségeknél és pályaviszonyoknál. Elégedett vagyok a mai nappal. A jó irányba haladunk. Az új aerodinamikai csomag is tetszett, jobb a tapadás és a leszorító erő, Jerezhez előrébb léptünk képest. Reméljük, holnap jobb lesz az idő, fontos lenne szárazban menni az utolsó nap, hogy adatokat gyűjthessünk” – mondta a brazil.

Viszonylag keveset ment Sebastian Vettel a Red Bull-lal, de a csapat nem közölte, hogy mi volt ennek az oka. A Virgin szintén megint csak egy fél versenytávot tudott le, pedig szombaton még a főszponzor, Richards Branson is a helyszínre látogatott. A két új csapat közül a Lotus volt a gyorsabb, de Jarno Trulli elismerte, hogy messze vannak a régiektől.

“Nem vagyunk elégedettek a tempóval, de pillanatnyilag itt tartunk, el kell fogadni. Sok munka vár még ránk. Az idő kevés, az autót kapkodva kellett készenlétbe hozni a tesztelésre és Bahreinre, ennél többet nem lehetne várni a csapattól. Készen állunk a versenyzésre, de a küzdelemre nem igazán. Talán a Virginnel elbírhatunk, de mással nem” – mondta az olasz veterán az Autosportnak.

“Az autó megbízhatóságával nincs gond, elégedett vagyok, jó távot bírt. Azért vagyunk itt, hogy kiderüljenek a problémák. Hátrányban vagyunk bizonyos területeken, de most nem tudunk mit tenni. Majd később” – tette hozzá.

Az idény utolsó tesztje vasárnap zárul.

forma 1-es teszt, barcelona

1. Nico Rosberg (német, Mercedes W01) 1:20.686 – 128 kör
2.
Sebastien Buemi (svájci, Toro Rosso STR5) 1:21.413 – 106
3. Jenson
Button (brit, McLaren MP4-25) 1:21.450 – 105
4. Rubens Barrichello
(brazil, Williams-Cosworth FW32) 1:21.975 – 101
5. Felipe Massa
(brazil, Ferrari F10) 1:22.344 – 115
6. Vitalij Petrov (orosz,
Renault R30) 1:22.523 – 68
7. Adrian Sutil (német, Force India
VJM-03) 1:22.606 – 61
8. Sebastian Vettel (német, Red Bull-Renault
RB6) 1:23.123 – 51
9. Jarno Trulli (olasz, Lotus-Cosworth T127)
1:25.059 – 102
10. Kamui Kobajasi (japán, BMW Sauber C29) 1:26.216 –
105
11. Timo Glock (német, Virgin-Cosworth VR-01) 1:26.305 – 31

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik