Élet-Stílus

Lemondott és akad új MLSZ-elnök

Kisteleki István hivatalosan is lemondott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöki tisztéről.

A sportvezető az MLSZ rendkívüli közgyűlésén erősítette meg tavaly december 22-én, sajtótájékoztatón tett bejelentését.
Ezután rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a folyosón, ahol megismételte, hogy a bundaügy nem játszott szerepet döntésében, s már korábban elhatározta, hogy távozik.

Hozzátette, hogy jelenlegi funkcióját az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetségben (FIFA) is megtartja a fejlesztési bizottságban, komolyabb felkérést azonban egyik szervezettől sem kapott.

Az új vezető megválasztásáig Nemes Ferenc általános alelnök irányítja az MLSZ-t. A lehetséges jelöltekkel pedig egy öttagú előkészítő bizottság veszi fel a kapcsolatot, amelyet Helmeczy László vezet.

Kisteleki decemberi bejelentése alkalmával elmondta, hogy a következő
közgyűlésig marad az MLSZ elnöke, s munkáját auditálva és precízen adja
át utódjának, akinek azt tanácsolja, hogy mindenképpen főállásban
vállalja el az elnöki teendőket, s ne társadalmi munkában, ahogyan azt ő
tette.

A korábban több élvonalbeli csapat, a Vasas, a BVSC, az MTK és az Újpest kispadján is megfordult sportvezető előbb a Labdarúgóliga vezetője volt, majd 2006. február 27-én az MLSZ első emberének választották – holott korábban nem akart elnök lenni.

Emiatt intrikák kereszttűzébe került, de a megválasztása körüli hercehurca és Ferencváros 2006 nyarán történt kizárása mellett a meglehetősen sajátságos vezetési stílusa (beszélik, kézi vezérléssel irányított) egyaránt ártott a népszerűségének.

Sokan vitatták Kisteleki vezetési stílusát (MTI)

Sokan vitatták Kisteleki vezetési stílusát (MTI)

Ráadásul a bundabotrány kellős közepén terítékre került, hogy a Sport Plusz 1989. szeptemberi számában Rózner György volt sportvezető arról nyilatkozott: Kisteleki 1987-ben 170 ezer forintért vette meg Ganz-Mávag bennmaradását az NB II-ben.

A küldöttek hivatalosan azért gyűltek össze, hogy új tagokat válasszanak az elnökség két megüresedett helyére Jámbor János és Kovács Péter lemondása után. Továbbá lejárt a mandátuma a Sebes József vezette felügyelő bizottságnak, amelynek tagjait és elnökét is meg kellett választani. Emellett a szövetség szakmai és pénzügyi beszámolója szintén napirenden szerepelt.

A nemzetközi (FIFA) és az európai (UEFA) szövetség egyaránt magas szinten képviseltette magát: előbbi részéről Eva Pasquier fejlesztési igazgató, utóbbitól Joseph Mifsud alelnök és Andreas Kuhn, a nemzeti szövetségek osztályának vezetője volt jelen a tanácskozáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik